eu45ani a scris:
asi vrea,legal,sa verific apometrele de apartament cu o firma autorizata metrologic.
Cum se poate face acest lucru ?
Revenind la intrebarea topicului, opinia mea este ca legal nu o puteti face decat in baza unei decizii a comitetului executiv sau a hotararii AG.
Atata timp cat legiuitorul a inteles sa inventeze repartitorul de costuri ca echipament de masurare a consumului in locul "contuarului" care apare ca denumire in legislatia metrologica .
Acum 2 ani am solicitat punctul de vedere al ANRSC cu privire la verificarea metrologica a aparatelor care inregistreaza consumul de apa din apartamente.
Raspunsul este fara echivoc,
contuarul identificat de ANRSC drept repartitor de costuri si apometru
nu se supune controlului metrologic legal si nu exista prevederi legale care sa oblige proprietarii sa verifice periodic apometrele.
Pentru a acoperi lacunele legislatiei ANRSC mi-a comunicat recomandarea aprobarii in AG a unor reguli privind verificarea metrologica!
Dar cum hotararile AG sunt legale atata timp cat exista temei legal cred ca este un cerc vicios pana la urma. Sa ne invartim in jurul cozii!
La link-ul de mai jos am postat raspunsul primit de la ANRSC (am gresit intr-un mesaj anterior cand am spus ANRE, @elga50 :beer: )
[ link extern ]