avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare cu proprietar varstnic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare cu proprietar varstnic

Sunt unul din cei 2 fii ai proprietarului unui apartament ce intentionam sa- l vindem. Tata, unul dintre proprietari are varsta de 90 ani si mari probleme cu memoria. Mama, al doilea proprietar e in varsta de 85 ani si e lucida. Cu totii, cei 2 parinti, eu si fratele meu (unicii mostenitori ai mamei si tatalui nostru) am hotarat sa vindem un apartament ce- l detin parintii, altul in afara de cel unde domiciliaza. Avem si un cumparator. Totul ar fi ok daca tata ar fi semnat actele la notar. Dar din cauza problemelor cu memoria a spus ca nu stie de vanzare. Asta desi de repetate ori chiar si in acea dimineata s- a declarat de acord cu vanzarea. Ce cale legala exista de a face aceasta vanzare cu acte in regula la notar? Mentionam ca toti din familie mai putin tata putem da orice fel de declaratie e nevoie la notar din care sa reiasa ca aceasta e vointa tuturor.
Cel mai recent răspuns: Mmiihh , utilizator 06:55, 9 Februarie 2017
Mai putin conteaza ce vreti dvs, mostenitori sunteti dupa ce mor parintii.
Nu aveti cum sa vindeti ( parintii adica ) daca unul din ei nu are discernament. Trebuie sa il puneti sub interdictie, apoi cerut acordul instantei pt vanzare... complicat.
Incercati sa il faceti sa semneze o procura prin care va imputerniceste sa vindeti, incercati de acasa sa ii improspatati memoria si sa apuce sa semneze .
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2017
gi-jane2, moderator
Multumesc moderatorului pentru raspunsul promt. Am inteles ideea. Sa stiti ca si el doreste asta in clipele de luciditate. Vom incera asa, dar ma intreb daca pt a face o astfel de procura notarul nu va cere un certificat / atestat de la IML ( asa am auzit)? Aceeasi intrebare si in cazul mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare apartament deținut 50%/50% împreuna cu tatăl meu, care cu ani în urmă a făcut un testament în favoarea unei rude. Îl putem vinde fără riscuri ulterioare? DonaB DonaB Buna ziua, Detin impreuna cu tatal meu (in varsta de 87 ani) un apartament in Buc. (50%-50%). Dreptul de proprietate l-am dobandit in urma succesiunii dupa ... (vezi toată discuția)
Ocupare apartament sergiu555 sergiu555 Intrebea mea este legata de o proprietate, respectiv un aparament de 4 camere. Tata, propietarul apartamentului, a trecut in nefiinta iar sora mea s-a mutat cu ... (vezi toată discuția)
Procura pentru reprezentarea unei persoane din strainatate in vederea vanzarii unui imobil henrik 21 henrik 21 Buna ziua,as dori sa stiu si eu care modalitatea si implicit forma actului in sine.pentru a putea sa vand un apartament care figureaza ca avand proprietari pe ... (vezi toată discuția)