avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Incompatibilitate expert
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Incompatibilitate expert

Accident auto 2010 initial fara victime.ulterior a "aparut" o victima..sotia soferului.initial mi.s.a intocmit proces verbal de contraventie.dar ulterior am fost cercetat penal.in rechizitoriu s.a efectuat o expertiza tehnica auto.am fost gasit vinovat.dar pe 17 feb 2014 am fost achitat datorita schimbarii codului penal si latura civila lasata Nesolutionata.mie imi expirase asigurarea cu cateva zile inainte de accident..de fapt nu eu eram proprietarul masinii ci seful meu..victima s.a prezentat la FPVS cu hotarea din fond prin care eram obligat la plata 9000 lei daune,desi aceasta sentiinta a fost desfiintata de tribunal pe 17 feb 2014.FPVS.ul a facut plata ILEGAL si mi.a deschis mie dosar civil pt recuperarea celor 9000 lei.in acest proces mi s.a incuvintat o noua expertiza care imi este favorabila..am castigat pe fond dar am pierdut in apel pe considerentul ca pierdusem procesul cu plangerea impotriva procesului verbal.in procesul cu plangerea contraventionala nu mi s.a incuvintat expertiza.s.a tinut cont de cea din faza de urmarire penala.in 2016 soferul celalalt mi.a deschis un nou dosar civil in care imi cere 38 000 lei contravaloarea masinii lui.pe care a vandut.o dupa 2 sapt de la accident.chiar el a declarat acest lucru...dar sustine ca a reparat.o in 2014.la dosar are doar un deviz de reparatie.de la taxe si impozite figureaza ca masina nu mai este din 2010 pana in prezent inregistrata.in acest proces mi s.a incuvintat o noua expertiza.pe lista sunt 4 experti.3 isi exprimasera parerea..2 judiciar si unul extrajudiciar.cea extrajudiciara este tot in favoarea mea.eu am spus sa fie facuta de cel care nu mai efectuase.dar partea adversa s.a opus.asa ca s.a tras la sorti si s cazut cel care a facut in faza de urmarire penala si este in defavoarea mea.am facut cerere de recuzare in termen atat verbal cat si in scris dar mi.a fost respinsa.acel expert NU ESTE INCOMPATIBIL?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:11, 13 Februarie 2017
FPVS trebuia sa faca plata daunelor materiale si morale numai pe baza unei hotarari judecatoresti definitive.
Un expert nu poate sa se pronunte de doua ori in aceeasi cauza indiferent in ce faza se afla cauza (expertiza extrajudiciara, expertiza in faza de cercetare penala sau in faza de judecata). Asa cum am mai aratat se poate apela si la experti din alte judete.
Numai un avocat va poate ajuta in stabilirea strategiei pe care trebuie s-o urmati.
Succes.
ing. Ioan Ciobanu
Cred ca nu este lipsit de interes sa depuneti la dosarul cauzei/ la instanta o sinteza, cu liniuta pentru fiecare faza a procesului aflat pe rol. Pe fiecare faza sa scrieti nominal, cine a efectuat expertiza.
In finalul notei puteti sa expuneti parerea dvs. legata de nominalizarea expertilor.
Personal mi-a fost foarte greu sa va urmaresc expunerea, motiv pentru care, v-am sugerat cele susmentionate.
Trebuie sa tineti insa, cont, de faptul ca indiferent de sfaturile/ parerile noastre, de pe acest forum, hotararea apartine instantei de judecata.
Nu vad ce relevanta ar putea avea pentru instanta daca dvs. veti contacta in nume propriu INEC, fara o solicitare expresa a instantei in acest sens. Puteti solicita instantei sa aprobe o expertiza INEC, desi nu cred ca veti avea succes in conditiile in care, la acest moment, deja s-a mai aprobat o contraexpertiza.
Acest expert a trimis adresa ca va efectua DIN NOU expertiza.....desi eu am facut cerere scrisa si verbala de recuzare.cerere care mi.s fost respinsa..expertul nu trebuie sa se abtina?sau poate acum vrea sa isi indrepte expertiza.cand a analizat actele in dosarul penal in 2012 initial a zis ca sunt nevinovat..asta pana cand a aflat numele si functia celuilalt conducator auto
Daca instanta v-a refuzat cererea de recuzare rezulta ca a luat act de cererea dvs. si nu a aprobat-o. Deci, expertul va efectua expertiza. Exista probabil, elemente noi la dosarul cauzei ce trebuie avute in vedere.
Instanta va analiza, cu siguranta, ambele expertize intocmite de acelasi expert si se va pronunta.
Nu există nici un element nou.acum nici martorii nu au mai fost interogati.tot procesul se bazează pe vechile declarații.partea adversă în declarația să spune că a înstrăinat Masina după 3 sapt de la accident pt piese la dezmembrări si a încasat bani pe ea.el nu face dovada ca a reparat Masina...a depus doar un deviz de reparație.....expertul în cauza nu face decât să copieze vechea lui expertiză....nu există elemente noi....ce șanse să mai am eu? Nu sunt lipsit de un proces echitabil?

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - dosar penal, masina neasigurata milosescu milosescu Buna ziua.....in octombrie 2010 am avut un accident rutier .AU fost implicate 4 autoturisme..La locul accidentului nu a venit salvarea si nici una dun ... (vezi toată discuția)
Cum pot contesta un expert judiciar tehnic auto Chirita1986 Chirita1986 Buna ziua, Am fost implicat in anul 2009 intr-un accident rutier cu victime.Persoana care consider ca este vinovata pentru producerea ... (vezi toată discuția)