avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cod civil marire pensie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cod civil marire pensie

buna ziua cu o intrebare sotul meu este in proces cu fosta sotie cu care un copil de 11 ani si cere marirea de pensie cu toate ca ia m platit pensia pana anul trecut in luna septembrie 2016 dupa care nu ia m mai platit o pentru ca fosta sotie nu i a mai dat copilul sa l vada !!!tin sa metionez k noi impreuna mai avem 2 copii gemenii impreuna si sotul nu lucra cu carte de munca(contract)lucra dar la negru :(!!va multumesc si astept un raspuns din partea unui avocat!!
Cel mai recent răspuns: silviatobias , utilizator 16:14, 9 Februarie 2017
In intampinare sotul dumneavoastra trebuie sa arata ca nu exista motive pentru a se mari pensia alimentara, in conditiile in care veniturile dumnealui nu au crescut. Ar putea sa solicite chiar micsorarea acesteia, intre timp intervenind nasterea a inca doi copii pe care ii are in intretinere.
Tineti totusi cont ca este copilul lui si ca are obligatia, macar morala, sa participe la cresterea lui. Faptul ca mama ii interzice vizitarea copilului nu inseamna ca tatal nu trebuie sa mai plateasca pensia datorata copilului. Doamna poate merge la un executor judecatoresc pentru a-l executa de tata pentru pensia restanta
problema este k fosta lui sotie nu se poate resemna cu ideea k el si a facut viata si ca inca are 2 copii si tot timpul ma agreseaza verbal atat pe mine cat si pe copi tin sa va spun k detin mesaje si inregistrari pe telefon prin care sunt amentitata si blestemata etc ..... stiu k este datoria lui de tata dar aceasta femeie cred k nu este in toate facilitatile mintale si tin sa mentionez k nu eu sunt motivul separari dintre ei doi !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara! laviniaelenab laviniaelenab Eu si sotul meu avem doi copii impreuna, insa el mai are doi copii dintr-o casnicie anterioara. Ultima oara cand fosta sotie l-a chemat in judecata pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara micsorare valymony valymony am un proces micsorare pensie care s.a amanat pt data de 7 dec,spunand k s.a amanat pt a se solicita relatii de la politia orasului si de la consiliul local ... (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentare meteorarlg meteorarlg Bun gasit. Va supun discutiei urmatoarea situatie. In anul 2007 am divortat de fosta sotie. Pentru copil a fost stabilita o pensie de 323 ron. Precizez faptul ... (vezi toată discuția)