avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... locuire fără forme legale
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

locuire fără forme legale

Bună ziua!
Doresc să întreb dacă un cetăţean american, care locuieşte în casa părinţilor săi decedaţi de cca 10 ani, fără a avea buletin aici sau viză de flotant şi care se legitimează doar cu paşaportul se consideră că locuieşte cu forme legale sau nu. Menţionez că a plecat în America după revoluţie şi s-a reîntors de cca 10 ani.
Mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: msandrea , utilizator 11:55, 13 Februarie 2017
Si in 10 ani nu a reusit sa dezbata succesiunea dupa parinti? Ori sa-l ia o ruda sau un prieten in spatiu ca sa aiba un act romanesc?
Situaţia lui este ciudată, întrucât pare că se ascunde. Iese foarte rar din casă, de regulă seara, nu are vizitatori, stă cu jaluzelele trase şi seara nu prea face lumină în casă.
Legal sectoristul trebuia sa-l legitimeze pana acum, dar se pare ca nu se mai practica. Teoretic ar trebui sa mearga la serviciul de evidenta, oricine il poate reclama ca locuieste fara forme legale.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitatea de a obţine acordul vecinului msandrea msandrea Bună ziua! Apartamentul vecinului nostru este la etajul casei, noi locuim la parter, fiecare fiind proprietar pe partea lui. Avem împreună şi părţi ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu GEORGIANA ZAMTA GEORGIANA ZAMTA Buna ziua m-am cununat cu sotul meu si acum am ramas fara buletin. Stăm în casă soacrei mele ea fiind proprietara si nu vrea sa ma ia in spatiu pt a mi se ... (vezi toată discuția)
Este viza de flotant necesara pentru schimbarea de domiciliu in acelasi oras ? bogdan_Asdasd bogdan_Asdasd Buna ziua, Am fost in urma cu cateva zile la politie pentru a depune plangere pentru distrugere unui vecin, mi-a aruncat sticle de alcool pe masina, de pe ... (vezi toată discuția)