avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general trecerea in conservare a mijloacelor fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

trecerea in conservare a mijloacelor fixe

ce presupune aceasta procedura ?
documente ce trebuiesc intocmite
taxe
consecinte
Cel mai recent răspuns: crislor , utilizator 22:32, 10 Septembrie 2009
ENGFULL a scris:

ce presupune aceasta procedura ?
documente ce trebuiesc intocmite
taxe
consecinte


Buna ziua,

Trecerea in conservare a mijloacelor fixe presupune scoaterea lor din "productie" si "conservarea" (depozitarea) in vederea re-folosirii ulterioare.
Dat fiind ca se influenteaza productia si bugetul de venituri si cheltuieli al societatii, actiunea se aproba in Adunarea Generala Ordinara sau in Consiliul de Administratie (daca este imputernicit prin Actul Constitutiv), la propunerea Mangementului.

Documente:
1. Lista motivata cu MF propuse la "conservare"
2. Lista avizata in Adunarea Generala (Consiliu Administratie)
3. Comunicare catre Contabilitate.

Consecinte: nu se mai calculeaza amortismente pt aceste MF

Cu stima,
Practician in Insolventa Eugen MARCOV
Buna seara,
mai adaug la MF in conservare se intocmeste tab. cu fiecare mf cu nr inv ,valoare inventar,val amortizare lunara se comunica la finante si dupa raspuns se opereaza in contab. cind vine audit verifica diminuarea cu amortiz si cere adresa si raspunsul de la finante , verifica fiecare MF nu functioneaza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea in conservare ENGFULL ENGFULL cine poate hotari trecerea in conservare a mijloacelor fixe in cazul SA ? (vezi toată discuția)
Cladiri-receptie si amortizare niko 94 niko 94 Am construit o hala, iar administratorul spune ca vrea sa faca receptia pentru a se calcula amortizarea ca sa scada impozitul pe profit.Hala inca nu este gata, ... (vezi toată discuția)
Vanzare patrimoniu catre persoana fizica sergiu197 sergiu197 Sunt 4 asociati A-50%, B-30%, C-10%, D-10%, primul fiind administratorul societatii. Acesta convoca AGA dar C si D nu primesc aceste instiintari, deci nu se ... (vezi toată discuția)