avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale trecerea in conservare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

trecerea in conservare

cine poate hotari trecerea in conservare a mijloacelor fixe in cazul SA ?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 19:06, 10 Septembrie 2009
Adunarea generala
consiliul de administratie nu ? ( legea 15 /94 privind amortizarea la scoaterea din functiune a mijloacelor fixe spune ca se face cu aprobarea consiliului de administratie - la conservare nu se zice nimic )
aga -ordinara sau extraordinara ?
la ce art din lg 31 intra aceasta procedura ?
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
ENGFULL a scris:

cine poate hotari trecerea in conservare a mijloacelor fixe in cazul SA ?


Buna ziua,

Dat fiind faptul ca decizia are repercursiuni aspra productiei si asupra bugetului de venituri/cheltuieli al societatii, in functie de prevederile concrete ale Actelor constitutive (Statut) si ale Regulamentului de Organizare si Functionare (ROF), decizia trebuie luata in Adunarea Generala Extraordinara, daca aceast tip de competenta nu a fost delegat in mod expres catre Consiliul de Administratie sau catre Managementul societatii (Administrator, Director General) prin fisa posturilor respective.

Cu stima,
Practician in Insolventa Eugen MARCOV
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
legalmgm, utilizator
deci .... AGA (O/E) sau CA ?
ENGFULL a scris:

deci .... AGA (O/E) sau CA ?


Stimate coleg, dupa o "gandire profunda" cred ca afirmatia corecta este acea ca decizia de conservare trebuie luata in Adunarea Generala Extraordinara, cu exceptia cazului cand competentele de acest tip nu au fost delegate Consiliului de Administratie.
Definitiva.
E.M.
Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea in conservare a mijloacelor fixe ENGFULL ENGFULL ce presupune aceasta procedura ? documente ce trebuiesc intocmite taxe consecinte (vezi toată discuția)
Administartorii pot fi revocati numai de adunarea generala ordinara ? arlandh arlandh Sunt actionar la un SA si am solicitat CA convocarea adunarii generale extraordinare avand ca ordine de zi revocare administratori, revocare cenzori, alegere ... (vezi toată discuția)
Retragere administratori apetra apetra In cazul unui SA cu obligatia de a avea 3 administratori, s-a convocat AGA pentru ca 2 dintre acestia se retrag si vor fi inlocuiti cu alti 2. Exista niste ... (vezi toată discuția)