In data de 21 mai 2015 mama mea a decedat, eu(unicul mostenitor) am depus actele pentru succesiune pt apartament la un cabinet notarial insa nu am avut posibilitatea de plata a acelei taxe. Actele le-am depus inca din decembrie 2015. Intrebarile sunt urmatoarele: Ce riscuri pot avea avand in vedere faptul ca va trece termenul acela de 2 ani iar eu nici acum nu am posibilitatea financiara de a plati taxa. Exista alta varianta prin care as putea deveni mostenitor dar fara a plati acea taxa. Va multumesc anticipat
Taxa se numeste impozit pe masa sucesorala si este de 1% din valoare bunurilor. Acest impozit se percepe daca succesiunea nu s-a dezbatut in termen de 2 ani de la data decesului.
Singura varianta ca sa nu va coste mai mult este sa dezbateti mostenirea pana pe 21 mai 2017.
va multumesc pentru raspuns, insa o alta intrebare pe care am uitat sa o adresez, exista un termen limita in care trebuie sa ma incadrez pentru a putea deveni mostenitor? as risca pierderea bunului in cazul in care nu reusesc sa platesc taxa? multumesc anticipat.
Dezbatere mostenire
kiki_32
Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu conform legii sa se dezbata mostenirea dupa decesul unuia din parinti daca celalalt parinte este in viata si exista ... (vezi toată discuția)
Testament
irynush882006
Buna ziua. Bunicul meu vrea sa lase un testament. El nu a facut dezbaterea mostenirii dupa ce a murit bunica mea. E neaparat necesar sa se faca dezbaterea si ... (vezi toată discuția)