avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesiune

salutare
doresc o parere despre situatia in care, prin instanta, unei persoane i se restituie in proprietate un teren care, anterior, fusese concesionat de catre stat (concedent) unei alte persoane (concesionar), care a ridicat o constructie si se dispune, prin hotarare, ca actualul proprietar se subroga in dr.si oblig.statului din contr.de concesionare.
ce act se poate incheia intre actualul proprietar si concesionar, pentru ca drepturile ambelor parti sa fie valorificate in mod onorabil ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Danielf , utilizator 12:43, 10 Septembrie 2009
va inteleg, insa ar fi necesare cateva lamuriri: se schimba natura juridica a contractului ? care va fi aceasta ? inchiriere ?( concesiunea se face numai cu statul); multe din clauze nu mai pot fi valabile, cum ar fi 1.retragerea concesiunii pt.neexecutarea constructiei ( e deja finalizata si in functiune); 2.retragerea concesiunii pt.cazuri de interes public s.a.
sunt constient ca, de comun acord, se poate incheia orice fel de act, dar strict legal, se poate schimba ceva ?
insasi Legea 10 este ambigua : "Art. 14 - Dacă imobilul restituit prin procedurile administrative prevăzute de prezenta lege sau prin hotărâre judecătorească face obiectul unui contract de locaţiune, concesiune, locaţie de gestiune sau asociere în participaţiune, noul proprietar se va subroga în drepturile statului sau ale persoanei juridice deţinătoare, cu renegocierea celorlalte clauze ale contractului, dacă aceste contracte au fost încheiate potrivit legii"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este interzisa deplasarea si stationarea langa un lac concesionat cristi1971 cristi1971 buna ziua ma deplasam pe malul unui lac concesionat am fost injurat de proprietarul lacului spunand ca e proprietate privata si sa parasesc lacul mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Intabulare drept proprietate Robert Marian Robert Marian Am cumparat un apartament. Cota de teren aferenta mi-a fost data in concesiune pe termen nelimitat, cu obligatia de a plati anual o suma de bani. Suprafata de ... (vezi toată discuția)
Concesionare teren pentru construire locuinta bogdan77m bogdan77m Consiliul local a concesionat in anul 1996, 1000 m.p. teren unei persoane (in temeiul Legii nr.50/1991) in vederea realizarii obiectivului casa de locuit. In ... (vezi toată discuția)