avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... taxa judiciara de timbru intr-un proces cu o societate ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

taxa judiciara de timbru intr-un proces cu o societate asimilata institutiilor publice

va relatez pe scurt : sora mea este in proces cu CEZ Oltenia . a cerut o racordare temporara a unui imobil , ( pana la clarificarea situatiei juridice a acestuia) , lucru perfect legal conf legii energiei. a ,,obtinut'' un refuz al racordarii din partea c.r.c. curtea de arges explicat foarte ambiguu . demersurile au continuat la centrul regional pitesti . alt raspuns acelasi rezultat NU. s-a ajuns in instanta cu,, obligatia de a face" si cu solicitarea daunelor ( locuieste fara racordare la retea din 2007) .dupa 2 ani de procese cu pasarea responsabilitatii de la cez vanzare la cez distributie si la alte cez-uri , stramutare de la pitesti la craiova , a primit o instiintare ca pentru urmatorul termen trebuie sa plateasca o taxa de timbru judiciar de 68.000,00 lei ( la daune de 390 000,00 lei ).
este legal sa se perceapa taxa judiciara de timbru din moment ce societatea CEZ este asimilata institutiilor publice?
mentionez ca sora mea are familie monoparentala ( are un baietel in clasa doua care invata la lampa cu stalpul de curent la poarta in romania anului 2009) , beneficiaza de ajutor social, nu are nici un venit. ajuta cumva in problema taxei judiciare?

p.s. daca doreste cineva sa-si ofere serviciile si sa o reprezinte cu multa responsabilitate in proces , este binevenit.( pana acum s-a reprezentat singura dar procesul a ajuns intr-o etapa la care nu mai poate face fata)

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 10:03, 10 Septembrie 2009
Taxele de timbru sunt stabilite la valoare in cazul de fata si nu are nici o importanta
cine este piritul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutare de dosar Cezar66 Cezar66 Am un proces de partaj cu fostul meu sot in Cimplung Muscel,de unde este el.Deoarece el are o groaza de cunostinte acolo,ma tem ca aranjand ceva,sentinta carte ... (vezi toată discuția)
Racordare enel - imobil nou bogda91 bogda91 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o situatie: la cumpararea unui apartament intr-un imobil nou, in contractul de vanzare - cumparare, autentificat la notar, ... (vezi toată discuția)
Accident rutier -se refuza acordarea de asigurare de catre vinovat Viorica.1956 Viorica.1956 Buna ziua, astazi am avut un accident cu un taximetrist care a oprit sa ia o clienta , pe o straduta din spatele blocurilor, am oprit in spatele lui cu vreo ... (vezi toată discuția)