avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Traducere și Legalizare documente pentru folosire în ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Traducere și Legalizare documente pentru folosire în strainatate

Buna ziua,

Pentru un job in Franța am nevoie de copie după livretul de familie, certificat/ adeverință medicala si certificat de naștere.

Va rog sa imi spuneti dacă:
1. Toate aceste documente ar trebui apostilate sau doar legalizate.
2. Dacă aceeasi apostila v-a fi valabilă și pe teritoriul celorlalte tari semnatare ale Convenției de la Haga.
3. Dacă se poate scoate un extras multilingv pentru fiecare document sau e nevoie să le traduc.
4. De ce se cere în unele țări certificat de naștere obținut în ultimele 6 luni?

Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:57, 10 Februarie 2017
Actele pentru Franta nu trebuie apostilate. De tradus si legalizat va indic sa le faceti in Franta. Nu este nevoie de extras, dar daca doriti neaparat. Nu ar trebui sa se ceara alte certificate daca acestea sunt mai vechi de 6 luni. E o nascocire a unor state pentru a pune bete-n roate romanilor. Certificatul romanesc nu are trecut termen de valabilitate deci ar trebui ca pe teritoriul UE sa fie cat se poate de legal, mergand pe reciprocitate. Din pacate practica ne omoara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte imi trebuie pentru ca sa-i fac certificat de nastere romanesc la fetita daca este nascuta in spania nichitean nichitean cand scot certificatul de nastere a fetitei de aici din spania de la primarie trebuie sa-i pun si apostila pe el sau doar il scot si-l traduc in tara si-l ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pentru casatorie andutza12 andutza12 Buna seara. M am casatorit de curand cu un spaniol si cand trebuia sa ne faca cartea de familie le am zis ca e gresit numele ....a fost o confuzie din partea ... (vezi toată discuția)
Eliberare duplicat certificat casatorie burzaanca burzaanca Buna ziua. Sunt plecata in strainatate si doresc sa intentez divort de aici. Am nevoie de un duplicat al certificatului de casatorie deoarece sotul meu l-a ... (vezi toată discuția)