Buna ziua .Firma mea nu a fost suspendata prin ORC dar a fost inactiva cu declaratii depuse in O .Deci fara activitate .In 2016 am scos fisa sintetica si am constatat datorii fiscale de 3300RON pe 2010 dar cu penalitati incluse .Avand in vedere ca suntem in 2017 aceste datorii fiscale nu se prescriu ? OUG 87/2010 nu anuleaza acele datorii ? Eu ma bazez ca prescrierea e o solutie .Anaf nu trebuie sa tina cont ? Trebuie sa fac solicitare ? Eu sunt administratorul societatii.
Am proces pe rol la tribunal si avocatul Anaf a depus o decl 100 rectificativa prin care spune ca eu mi-am asumat . Insa nu o cunosc . Pentru ca n-a fost nevoie de asa ceva . Si nu stiu cum o sa ies din situatia asta . Nu am fost instiintata deloc nici de popriri si nici de obligatii fiscale din 2010 ,2011,2012,2013,2014,2015,2o16 decat in 29 sept 2016 cand am cerut fisa fiscala doar atunci am descoperit datorii . Dar declaratiile 100 pe 2010 nu se primeau on-line si pe atunci nu era in vigoare OrdANAF-nr 144/2012.
Sunt bulversata si cred ca nu mai pot gandi limpede . Insa toate acestea pentru ca in 18.08.2016 inspectorul fiscal a stabilit obligatii fiscale pentru 2010 . Cei din jurul meu m-au obosit cu idei ca Anaf-ul scoate bani prin mijloace nelegale . Sper sa existe un OM care sa vada si sa cunoasca ca in 2016 este deja prea tarziu si ca inspectorul fiscal putea sa aplice corectarea conform legii . Insa s-a bazat pe faptul ca din nestiinta as putea vinde ceva ca sa platesc obligatiile stabilite necinstit de acesta . In 2010 legea cerea ca toate firmele sa plateasca cate 550 de lei pe trimestru . In octombrie 2010 0 ordonanta a stabilit schimbarea legii . Firma mea nu a realizat venituri deloc , niciodata .
Daca societatea nu a fost suspendata la registru, avea obligatia platii forfetarului si pentru venituri zero. Este adevarat ca in 2016, verificarea anilor 2009-2010 nu se incadra in obisnuita perioada de 5 ani (dreptul de a stabili obligatii fiscale). Dar exista o portita: daca ANAF suspecteaza comiterea unor infractiuni, are dreptul sa extinda "controlul" pe ultimii 10 ani. Si au acoperire: d-voastra ati comis infractiunile de evaziune fiscala si fals in declaratii in forma continuata atunci cand ati declarat impozit zero de plata. Deci platiti debitele ca sa nu se ingroase gluma.
Datorii anaf din 2012
dsubti
Buna ziua, in anul 2012 am fost ptr o foarte scurta perioada de timp broker de asigurari. Firma la care am lucrat ca si consultant mi-a dat fisa fiscala la ... (vezi toată discuția)