avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in campul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in campul muncii

Buna ziua.
Timp de 15 ani am fost asociat unic si administrator la o societate comerciala la care am avut contract de asigurare sociala si mergeam lunar la Casa de Pensii si achitam contributia la caserie , pana la data de 30 iunie 2010 cand schimbandu-se legislatia, am incetat contractul la Casa de Pensii sector 3 Bucuresti si incepand de a doua zi ,cu data de 01 iulie 2010 am facut contract la I.T.M. .
Mentionez ca perioada cat am avut contract de asiguare sociala apare trecuta in cartea de munca..
Acum ma angajez la RATB, unde fiind societate de stat, pe langa salariu de incadrare se calculeaza sporul de vechime.
Aici mi s-a spus ca am vechime doar 6 ani si 8 luni ( adica de la data 01,07,2010) iar cei 15 ani in care am avut contractul de asigurare sociala nu ii iau in calcul pentru acordarea sporului de vechime, astfel in loc sa primesc 25% spor vechime primesc doar 10^%.
Va rog, sa-mi spuneti daca cei 15 ani se pot lua in calcul adauga la sporul de vechime, si daca da, de unde trebuie sa iau vreo adeverinta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:35, 10 Februarie 2017
Perioada in care ati avut incheiat contract de asigurare cu casa de pensii nu constituie vechime in munca.

Art.16 C.mun.
....
(4) Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in campul muncii fanady fanady Buna ziua. Din 1988 pana in 1995 am fost angajat la o intreprindere de stat, apoi am deschis o firma la care am fost asociat unic si la care am avut contract ... (vezi toată discuția)
Vechime in campul muncii fanady fanady Buna ziua. In calitate de asociat unic si administrator la o societate comerciala va transmit urmatoarele : 1. In perioada 01.01.1995 am ... (vezi toată discuția)
Alocatie de sprijin, dupa somaj dannuca dannuca Buna ziua! V-as ruga sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: am beneficiat de somaj in perioada octombrie 1995- iulie1996,conform legii 1/1991, dupa care ... (vezi toată discuția)