Buna ziua.Am depus la casa de pensii sector 6 o cerere de recalculare a pensiei prin luarea in calcul a unor venituri dintr-o adeverinta obtinuta dupa iesirea la pensie care nu au fost valorificate la stabilirea pensiei.Am primit dupa 5 luni raspuns nefavorabil . Am facut a doua zi Contestatie la Comisia Centrala de Constestatii si mi s-a sugerat ca raspunsul va fi tot negativ si sa ma adresez instantei.La sugestia unor colegi dupa 35 zile am depus la Tribunalul Bucuresti cerere de chemare in judecata a casei de pensii a municipiului Bucuresti pt recalculare, deoarece ,ziceau colegii ca raspunsul va veni chiar si dupa 1 an.Azi am primit o comunicare de la instanta. Casa de pensii a facut Intampinare pentru "exceptia prematuritatii cererii de chemare in judecata pentru neandeplinirea conditiei prevazute de art.150 alin.4 din legea 263/2010". Comunicarea instantei imi cere ca in termen de 10 zile sa depun raspuns la intampinare. Ce trebuie sa fac, ce raspuns sa formulez ? Pot retrage chemarea in judecata si dupa trecerea termenului legal de 45 zile de raspuns la contestatie sa pot introduce din nou chemarea in judecata? Daca da trebuie sa fac alte dosare cu actele necesare? Va multumesc pentru raspunsuri.
Revin cu cateva precizari: contestatia am depus-o la data de 15.12.2016 iar actiunea in istanta la 18.01.2017, intampinarea casei de pensii Bucuresti are data de 03.02.2017. La momentul actual au trecut 45 de zile.Ma pot prevala de acest lucru in raspunsul la intampinare? Va multumesc pentru raspunsuri daca se poate cat mai urgent, nu am decat 10 zile la dispozitie.
Părerea mea este aceea că nu trebuie să vă faceţi probleme în privinţa excepţiei prematurităţii pe care a invocat-o casa de pensii. Eu nu cred că instanţa o va admite şi puteţi să scrieţi în răspunsul la întâmpinare ceea ce aţi scris în cel de al doilea mesaj.
Dacă, prin absurd, instanţa va admite excepţia şi va respinge cererea ca prematur introdusă, atunci veţi reintroduce cererea pe rolul instanţei de judecată. Puteţi să procedaţi aşa întrucât instanţa nu a soluţionat fondul cererii dvs. Posibilitatea retragerii cererii nu există. Există posibilitatea renunţării la judecată, renunţare asupra căreia instanţa se va pronunţa la primul termen (deci nu produce efecte înainte) şi pe care eu nu vă sfătuiesc să o faceţi.