sunt divortata de mai bine de 10 ani si nu locuiesc in tara. Vreau sa renunt la apartametul pe care il am cu fostul sot, in favoarea lui, deoarece nu am nici un beneficiu, ba din contra, mi-au venit ceva taxe sau impozite de platit. Acum cativa ani am fost si data in judecata de asociatia de locatari, pentru neplata cheltuielilor, chiar daca eu nu am mai fost in Constanta de mai bine de 10 ani si nu am nici un acces la nici un fel de informatie.
V-as multumi mult daca mi-ati sugera o recomandare sau orice fel de informatie care m-ar putea ajuta sa finalizez odata si pentru totdeauna situatia asta, care pentru mine a devenit un stres. Nu vreau nimic din apartament, stiu ca a fost sub sechestru, nu stiu ce s-a mai intamplat intre timp, vreau doar sa scap odata de el.
Daca partajul nu s-a facut, chiar daca sunteti plecata din tara, e posibil sa se stranga si in sarcina dvs. costuri inutile. Incercati sa luati legatura cu fostul sot (poate dupa atat timp puteti vorbi si rezolva mai usor situatia) sau da-ti o procura speciala cuiva din tara sa se intereseze de soarta bunului si a fostului sot. Lasand lucrurile nerezolvate va puteti trezi cu cine stie ce executare silita. Sau cautati un avocat , de preferat din Baroul Constanta, pe care sa-l imputerniciti cu rezolvarea acestei situatii. Amanarea nu este o solutie.
av. Ileana Alina Schwarz
Nu am mai luat legatura cu el in ultima perioada, de cate ori am deschis subiectul asta inainte zicea ca o sa fie bine ca stie el ce are de facut. Dupa divort am fost amenintata cu bataia, daca ajung in Constanta. Nu a fost niciodata violent, dar m-a asigurat ca plateste pe cineva sa imi taie picioarele. :surrender: A avut si observ ca inca mai are probleme cu legea, a fost inchis, nu e omul pe care sa ma pot baza. In Constanta nu cunosc persoane in care sa pot avea incredere. Nu sunt nascuta si crescuta in Constanta, iar ca sa trimit pe cineva de la sute de kilometri distanta ar insemna sa am costuri mai mari.
Nu stiu daca ar fi bine sa iau un avocat la intamplare, poate cineva imi face o recomandare in privat.
Multumesc pentru raspuns!
Nu cunosc legile, nici termenii, dar nu exista nici o modalitate sa cedez pur si simplu partea mea in favoarea lui sau a statului, bancilor sau stiu eu cui se mai bate pe bucatica aia de apartament?
Coproprietate
Luminita Pop
Ma numesc Pop Ionita si as dori sa aflu daca pot avea probleme datorita fostei sotii cu care sunt in coproprietate pentru ca desi suntem divortati de multi ... (vezi toată discuția)