avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctionarea contraventionala a SALARIATILOR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctionarea contraventionala a SALARIATILOR

In cazul in care s-a prestat munca ”la negru”, iar angajatorul a fost amendat de ITM, exista OBLIGATIA sau POSIBILITATEA inspectorilor de a sanctiona si muncitorul, in baza art 260 alin 1 lit f). Concret, nu imi e clar in ce conditii sunt amendati cei care presteaza munca fara contract individual. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: lstincu , utilizator 18:53, 11 Februarie 2017
Potrivit art.260 alin.1lit.f C.mun., prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei.

Astfel, daca in urma unui control al ITM-ului s-a contatat ca o persoana a prestat munca fara a avea incheiat un contract individual de munca, atunci inspectorii ITMpot sanctiona contraventional acea persoana.
Va multumesc de raspuns. Asta inseamna ca nu este vorba de o obligatie de a amenda si salariatul, iar nimeni nu poate contesta aceasta decizie?
Intr-adevar, Codul Muncii prevede sanctionarea cu amenda , dar inspectorii ITM pot da si avertisment,potrivit OG 2/2001.

Persoana sanctionata poate contesta sanctiunea primita.
Multumesc frumos !! :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca cu angajatorul silviu35 silviu35 CONTRACTUL se poate incheia fara o fisa medicala de catre angajator. (vezi toată discuția)
Angajare fara contract de munca scutariualinaioana scutariualinaioana in cazul unei persoane care presteaza servicii in cadrul unei firme fara a semna un contract individual de munca prin acordul ambelor parti,daca persoanei in ... (vezi toată discuția)