avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie unica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie unica

buna seaara sunt in proces cu fostul concubin pentru custodia copilului de 3 ani.se poate sa obtin custodie unica sau comuna ?adica daca tatal este un betiv si nu are nicio treaba cu copilul se da custodie comuna?
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2017
giulya93, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 08:50, 15 Februarie 2017
nu e vorba c vreau banii fetitei este vorba ca ea in acest proces este martora pt fiul ei si ma acuza pe mn ca am beneficiat de banii fetitei cand este invers ea a facut asta si am dovezi
Am inteles. Oricum daca va reproseaza ca ati beneficiat de bani, era firesc daca copilul sta cu dvs.

Instanta de judecata poate dispune ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de dumneavoastra.

Autoritatea parinteasca este reprezentata de ansamblul drepturilor si obligatiilor care apartin parintilor.


Orice argument care arata conduita de risc, pentru minor, poate sa determine autoritatea parinteasca exclusiva.


Alcoolismul reprezinta unul dintre motivele intemeiata, frecvente, pentru care se poate acorda autoritate parinteasca exclusiva.

Parintele custodian ia singur decizilor majore din viata minorului.( asadar, informarea si consultarea celuilalt , in acest sens, nu mai sunt necesare ).


Autoritatea parinteasca exclusiva nu inlatura dreptul parintelui necustodian , de a pastra legaturi personale cu minorul.

Programul de vizitare este stabilit, in mod separat, independent, de autoritatea exclusiva.




va multumesc.mi sa spus ca numai exista custodie unica ci doar comuna de aia am intrebat
am o intrebare.daca noi suntem in proces pentru custodia fetitei de 3 ani are dreptul sa o inscrie la gradinita fara ca eu sa stiu?mia spus o cunostiinta ca a inscriso la gradinita si ca se duce la gradinita

Alte discuții în legătură

Custodia comuna florin_tata florin_tata Ma intereseaza in mod deosebit aceasta problema . Prin sentinta judecatoreasca am obtinut programul de vizitare al fetitei asa cum l am cerut ( am cerut ... (vezi toată discuția)
Acordare custodie de buna credinta ana2015 ana2015 Buna seara. Ce se intampla si cum se procedeaza cand o mama(necasatorita cu celalalt parinte) vrea sa acorde custodia minorului tatalui acestuia? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Divort FlorinaEnache FlorinaEnache Va rog,ma intereseaza cum sa fac sa transform custodia comuna a copilului,pronuntata dupa divort in custodia mamei.Mentionez ca tatal nu a platit nici ul leu ... (vezi toată discuția)