avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufructuar - refuza sa mai plateasca intretinerea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufructuar - refuza sa mai plateasca intretinerea apartamentului.

Buna ziua,

va rog, as dori sa stiu, ce se poate intampla, daca, o persoana care locuieste cu uzufruct intr-un apartament, ( deci nu este proprietarul acestuia) refuza sa isi mai plateasca intretinerea, putind acumula astfel datorii.

ce poate face proprietarul in aceasta situatie?

va multumesc!
Uzufructuarul are, conform art. 729 alin. 1, obligaţia de a suporta reparaţiile de întreţinere a bunului, reparaţiile mari fiind în sarcina proprietarului.
Obligaţia de a suporta sarcinile şi cheltuielile în caz de litigiu, obligaţia de înştiinţare a nudului proprietar (art. 733 - 734 Cod civil).
Uzufructuarul, având folosinţa apartamentului, este obligat să suporte toate sarcinile şi cheltuielile rezultate din această folosinţă, inclusiv litigiile rezultate din folosinţa bunului, culegerea fructelor şi încasarea veniturilor.
Totodată, uzufructuarul are obligaţia de a-1 înştiinţa pe nudul proprietar cu privire la orice încercare de contestare a dreptului său de proprietate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2017
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
VA MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager - raspunderi ironstf ironstf Buna ziua, Detin in proprietate o garsoniera in care locuieste socrul meu. Beneficiaza de uzufruct viager. In urma unei defectiuni la instalatia de alimentare ... (vezi toată discuția)
Furt personal LadyEva LadyEva Buna ziua. Sunt proprietară la un apartament dar fratele meu este cu uzufruct viager pe contract vreau sa specific că eu nu locuiesc acolo doar o lună pe an ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager AVOL AVOL Am tot incercat sa ma lamuresc si pe alte cai si nu am reusit, de aceea intreb : cheltuielile legate de folosinta bunului ( in speta cotele lunare de ... (vezi toată discuția)