avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO

Care este durata rezonabila a solutionarii unei cauze civile avand ca obiect pretentii?
In cazul in care un proces civil a durat 10 ani se poate solicita despagubiri la CEDO?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 16:51, 13 Februarie 2017
Durata rezonabila se stabileste in functie de mai multe criterii: complexitatea cazului, comportamentul reclamantului pe durata procedurii etc.

Daca s-a depasit durata rezonabila se pot solicita despagubiri la CEDO, daca sunt indeplinite conditiile din Conventie (prejudiciu important, incadrarea in termenul de 6 luni etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul rezonabil de solutionare a unei cauze civile? reclamant2013 reclamant2013 Care este termenul rezonabil de solutionare a unei cauze civile? Mentionez ca am o cauza civila - pretentii- actiune redhibitorie, din anul 2007. In prezent ... (vezi toată discuția)
Raspundererea statului in litigiile de munca sofiao sofiao As dori sa intreb daca pot actiona statul in judecata la CEDO in urmatorul context: - Am actionat in instanta angajatorul pentru o concediere nelegala. - ... (vezi toată discuția)
Pot da statul roman in judecata la cedo adrian976 adrian976 Buna ziua.Am un Srl,momentan suspendat.in urma cu 6 ani am fost pacalit de catre o societate comerciala care a luat marfa de la mine si a achitat cu un Cec ... (vezi toată discuția)