avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... curs instruire igiena
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

curs instruire igiena

Va rog sa imi spuneti in baza carei reglementari legale se fac aceste cursuri de igiena, obligativitatea si durata de valabilitate a acestui curs.
Deasemeni as dori sa intreb daca toti lucratorii comerciali sunt obligati sa aibe acest curs.
Multumesc.
Citezi din Reguli:
CAPITOLUL XII Instruire
Operatorii cu activitate în domeniul alimentar trebuie să se asigure:
a) că persoanele care manipulează alimente sunt instruite în probleme de igienă a alimentelor, proporţional cu activitatea desfăşurată.
Editez:
Am gasit:
Ordin nr. 1225/2003 privind aprobarea Metodologiei pentru organizarea şi certificarea instruirii profesionale a personalului privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
pakos, utilizator
tudorvaleriu a scris:

Aveti rabdare sa apara colega noastra, "octavia59", si va lamureste!

:D Va multumesc frumos! Abia astept...

Ca s-a anuntat un control de la "Sanepid"(nu stiu daca am scris corect, dar asa i se spunea in trecut...) la supermarket-uri si nu au toti angajatii curs. Aveau majoritatea in anii trecuti dar au plecat unii, CCC altele...
Pe mine ma intereseaza d.p.d.v. comerciant nu producator de produse alimentare.

pakos a scris:

Editez:
Am gasit:
Ordin nr. 1225/2003 privind aprobarea Metodologiei pentru organizarea şi certificarea instruirii profesionale a personalului privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă

Acesta este , iti multumesc din suflet. In anexa 7 am gasit exact certificatul pe care il elibereaza si care este identic cu cele eliberate pentru cativa lucratori, in anul 2005.
Deci este corect.:bow:=D>
og 99/2000 specifica faptul ca toti cei care lucreaza in comert sau alimentatie publica trebuie sa fie calificati sau sa aiba curs de igiena,personal iti recomand sa mergi la eurodeal,au locatia in Piata Delfinului.
margelatu a scris:

og 99/2000 specifica faptul ca toti cei care lucreaza in comert sau alimentatie publica trebuie sa fie calificati sau sa aiba curs de igiena,personal iti recomand sa mergi la eurodeal,au locatia in Piata Delfinului.

Contra unei taxe de 100 ROn (parca) elibereaza certificatul pe loc. Caci doar asa se fac la noi cursurile :giggle:

Alte discuții în legătură

Curs igiena conform hg 857/2011 oana ristea oana ristea ce fel de curs este cerut de HG 857/2011, ce trebuie sa contina acest curs? are cineva o lista cu legislatia in domeniul igienei si securitatii alimentelor si ... (vezi toată discuția)
Cursuri -notiuni fundamentale de igiena calin cristiana calin cristiana Persoana care a absolvit aceste cursuri poate lucra in comert ca si vanzator produse alimentare sau sunt necesare alte cursuri de calificare?Conform carei ... (vezi toată discuția)
Vanzatoare, dar fara curs de calificare Ihesselink Ihesselink Pot sa angajez pe cineva pe post de vanzatoare, cod COR 522101, chiar daca nu are vreun curs de calificare pentru aceasta functie? (vezi toată discuția)