avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Am ramas in Spania fara buletin si certificat de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Am ramas in Spania fara buletin si certificat de nastere

va rog frumos sa ma ajute cineva unde si cum sa pot rezolva situatia in care sa afla copilul meu dar sa incep cu explicarea faptelor asa cum au fost copilul meu in varsta de 23 de ani sa incurcat cu o fata de etnie roma au trait impreuna cam 2 ani parintii ei au fost deacord eu degeaba mam opus ca a facut tot cum ia dictat nu stiu cine ma rog in timpul asta iau facut si buletinul pe adresa lor in judetul in care locuiesc tin sa mentionez ca el e nascut in alt judet si pina la varsta de 21 de ani a avut domiciliul si binenteles si buletinul tot in acelasi judet ca sa fiu mai clara el e nascut in judetul galati a avut buletinul tot pe judetul galati apoi la schimbat cu alt domiciliu in judetul ilfov acum citeva luni a plecat in spania cu familia de romi acolo nu stiu prin ce imprejurare sau certat el a ramas acolo in spania iar romii au venit in romania si iau luat si actele cu totul acuma nu stiu cum sa procedez avind in vedere ca stiti cum sunt romii ........iau luat buletinul dar si certificatul de nastere ....am incercat sa merg la starea civila sa vad cum pot intra in posesia altui certificat maiau cerut imputernicire dar si copie dupa buletinul lui ansa buletin nu al are asa cum vam zis i lau luat romii leam explicat doamnelor de acolo si miau zis ca fara buletin nu pot sami elibereze alt certificat de nastere . Va rog sa ma ajute cineva sami explice ce pot face cu actele copilului care el exista in carne si oase insa fara acte
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:27, 14 Februarie 2017
Trebuie sa va faca o procura la ambasada prin care va imputerniceste sa obtineti un duplicat al certificatului de nastere.
Pentru obtinerea unui act de identitate trebuie sa apeleze la ambasada.
[ link extern ]
va ultumesc dar totusi in cazul in care copilul ami trimite procura si la starea civila mi se cere si o copie dupa buletin in cazul acesta ce pot face ?
Trebuie si titlu de calatorie, tine loc de act de identitate pentru ca are poza. Banuiesc ca vrea si sa-si schimbe domiciliul inapoi la locuinta dvs.

Sa mearga la unul din consulatele noastre si sa ceara asa:
- titlu de calatorie
- procura speciala in doua exemplare (unul pentru Starea civila si unul la Evidenta persoanelor), pe care sa scrie asa:

PROCURĂ SPECIALĂ

Subsemnatul/a_________________________________________, cetăţean român, născut/ă la data de ______________________, în localitatea ______________ fiul/fiica lui ___________________________ şi _______________________, cu domiciliul în __________________________________, aflat temporar în ________________, identificat/ă cu paşaport/C.I. nr. _________________ în care este înscris C.N.P. _________________, cu înălţimea de ________________, ochi __________, semne particulare ______________, împuternicesc pe ___________________ născut/ă la data de _____________________ în localitatea ________________________, identificat/ă cu paşaport/C.I. nr._____________ CNP ______________________ cu domiciliul în __________________________________, să mă reprezinte în faţa autorităţilor române competente în legătură cu eliberarea şi ridicarea certificatului de naştere si depunerea cererii pentru eliberarea actului de identitate şi ridicarea actului de identitate ca urmare a pierderii si schimbarii domiciliului.

Pentru aducerea la îndeplinire a prezentului mandat, mandatarul meu va semna în numele meu şi pentru mine oriunde va fi necesar, semnătura sa fiindu-mi opozabilă.
Sunt de acord cu prelucrarea datelor prezentate în conformitate cu Legea 677/2001.
Redactat şi autentificat astăzi, ……………., la Ambasada României la Berna, într-un exemplar original care rămâne în arhiva oficiului consular şi ……. (………..) duplicate, dintre care unul rămâne în arhiva oficiului consular şi ………. (………..) exemplare se eliberează mandantului.

Semnătura___________________


Daca aveti domiciliul in localitatea unde s-a nascut totul se rezolva cu un drum: mergeti cu titlul de calatorie + procura speciala+documentele de care mai e nevoie (actul de spatiu in original si copie, cartea dvs. de identitate, chitanta de 7 lei) si veti primi si certificatul de nastere si CI deodata.

Daca nu, depuneti intai procura pentru certificatul de nastere la Starea civila de la locul nasterii si doar dup-aia mergeti la Evidenta de care apartineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea cetateniei romane a copilului cu mama cetatean roman Zawadi Zawadi Sunt cetatean roman care locuieste in Danemarca si care inca se afla in posesia unui buletin de identitate romanesc. Am un copil nascut in danemarca, al carui ... (vezi toată discuția)
Reînnoire pașaport din spania Natalka Natalka Buna seara, sunt an Spaña de 14 ani si vreau sami renovez pasaportul expirat dar nu am certificatul de nastere nici buletinul, unde si cum pot face o procura ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat nastere elena090 elena090 buna ziua am si eu o problema.am un baietel nascut in spania eu fiind romanca tatal spaniol. acum eu si baietelul ne am stabilit in romania si nu stiu ce acte ... (vezi toată discuția)