Va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema:
Actiunile mele la Unicredit Tiriac, le-am vandut bancii la oferta facuta tuturor actionarilor in aprilie 2016.Am mers sa platesc impozitul pe suma rezultata dupa modelul de calcul al profitului si a extrasului de actiuni detinute ,primite de la banca,dar am fost refuzat de ANAF,spunandu-mi ca trebuie sa primesc o fise de portofoliu de la banca pe care s-o prezint impreuna cu declaratia 200! Am solicitat la banca FISA DE PORTOFOLIU dar mi s-a raspuns ca nu poate emite asa ceva deoarece banca nu este listata la bursa si ca sa ma descurc cu ce mi s-a dat!!!
Vreau sa platesc impozitul si ANAF nu vrea sa-mi ia banii.Daca dupa 25 mai 2017 ma trezesc cu o amenda uriasa ?. Ce mai pot face in aceasta situatie?
Va multumesc.
Mergeti la ghiseu cu copia dupa actul pe care-l aveti cum ca ati vandut acele actiuni sau daca nu chiar la un sef de-al lor si cere-ti daca este cazul chiar in scris o solutie. Scrieti clar ca aceste actiuni sunt din categoria celor necotate si deci nu se discuta de fisa de portofoliu. Nu le-ati vandut prin Bursa de valori Bucuresti.
Cum ati rezolvat cu completarea declaratiei 200? Am vazut ca va este frica de "amenda uriasa". M-am interesat si este vorba de 50 lei.
Eu sunt in aceeasi situatie, dar nu ma impac cu gandul ca Fiscul ma va scoate cu profit, cand eu stiu ca le-am vandut in pierdere. Adica am dat pe ele prin 1993, 5000 $ si le-am vandut anul trecut cu 3000 E. Fiscul va calcula suma de vanzare in lei- suma de cumparare in lei la care taie 4 zerouri = profit. Adica dupa ei, le-am cumparat pe gratis ca asa reiese daca tai 4 zerouri la suma de cumparare.
Cred ca mai bine-i dau in judecata.