avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Completare declaratia 200
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Completare declaratia 200

Cum completez declaratia 200 in cazul in care am vandut actiuni la o banca? Actiunile au fost cumparate in martie 1993 cu echivalentul a 5000 dolari, si vandute in 2016 cu echivalentul a 3000 dolari, deci in pierdere. Este normal ca suma de cumparare in lei sa se imparta la 10000 si din calcul sa rezulte ca de fapt le-am luat aproape gratis si sa platesc impozit de 16% pe toata suma primita ca si cand as fi avut un mare profit?
Daca o pierdere reala, la ANAF devine profit net, eu nu depun aceasta declaratie. Ce pot pati?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:42, 11 Martie 2017
D200 se depune si in cazul in care a rezultat o pierdere. Atasati si copii dupa actele doveditoare ale tranzactiei (cumparare si vanzare). Daca le-ati achizitionat si vabdut printr-un brocher, atunci solicitati-i lui sa va dea fisa de portofoliu pe anul 2016 si in acest caz, depuneti doar copie dupa ea alaturi de d200.
Vanzarea nu a fost facuta prin brocker. Desi tranzactia este cu pierdere, d.p.d.v. al Finantelor, este cu 100% profit. Profitul nu este pretul de vanzare minus cel de cumparare? Pretul de cumparare nu se imparte la 10000? Nu trebuie sa taiem 4 zerouri desi la data cumpararii nu era inflatie.
Da, la treaba cu taierea celor 4 zerouri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare venit din vanzare actiuni Polescu_Paul Polescu_Paul Va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema: Actiunile mele la Unicredit Tiriac, le-am vandut bancii la oferta facuta tuturor actionarilor in aprilie ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 motiubernadett motiubernadett Buna, am nevoie de ajutor in legatura cu urmatoarea situatie: o pers fizica isi vinde actiunile detinute la o firma, in anul 2016 sub valoarea lor. Are fisa ... (vezi toată discuția)
Vanzare actiuni andrei_i_p andrei_i_p Buna ziua, Lucrez la o firma care acorda uneori angajatilor actiuni. Intrebarea mea este daca trebuie sa fac ceva cand vreau sa le vand si daca trebuie ce ... (vezi toată discuția)