Buna ziua, sunt in crestere copil si doresc sa ma angajez la o firma cu un alt tip de activitate decat cel anterior, pe o perioada determinata, fara a mi da demisia de la locul de munca suspendat. Se poate? Am citit legea si spune ca pot avea alte venituri din salarii pana la 6 Irs., fara a mi periclita indemnizatia. Dilema este daca pot avea un contract de munca susprndat, indemnizatie de cc si un contract valabil in acelasi timp. Va mulțumesc!
Asa este , puteti avea c.i.m. suspendat , indemnziatie pentru CCC si venituri din alt c.i.m. cu conditia ca aceste venituri sa nu depaseasca de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit de lege.
Incepand cu 01.02.2017, indemnizatia pentru CCC are un cuantum minim de 1233 lei. Astfel, pe un an calendaristic puteti realiza venituri de maxim 3699 lei.
Sunt cumva in aceeasi situatie. Ca sa beneficiez de stimulentul de insertie ar trebui sa ma intorc la serviciu pe 14 martie 2017. Am ocazia sa ma angajez incepand cu data de 20.02.2017.
Nu e nevoie sa intrerup CCC, nu?
Ma pot angaja incepand cu 20.02.2017, fara sa afecteze indemnizatia? Imi puteti da o trimitere catre legislatie, va rog?
Si inca o intrebare, daca tot am deschis aici subiectul:
Sotul meu nu beneficiaza de CCC (nu are cotizatiile necesare) copilul implineste 2 ani pe 13 mai, e corect calculul meu, sa ma intorc pe cel tarziu 14 martie la serviciu, pentru a beneficia de stimulentul de insertie?
Pentru a beneficia de stimulent trebuie sa reveniti la munca inainte de data de 13 martie2017.
In acest caz, perioada de CCC se intrerupe.
OUG 111/2010
art.7
....
(2) Pentru persoanele care obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de inserţie se prelungeşte astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
b) până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap, fără a beneficia în această perioadă de prevederile art. 31 alin. (1) şi (2).
(3) În cazul persoanelor care beneficiază de indemnizaţia lunară şi solicită dreptul la stimulent de inserţie, plata acestei indemnizaţii se suspendă
Stimulent insertie
rezia
Copilul meu implineste 1 an in 12 martie. Am depus deja la angajator cererea de reintrare in serviciu incepand cu data de 1 martie. Mi s-a spus(de catre ... (vezi toată discuția)