avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obtinere venituri salariale in timpul CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obtinere venituri salariale in timpul CCC

Buna ziua,

Sunt in CCC,ca sa beneficiez de stimulentul de insertie ar trebui sa revin in campul muncii, inainte de 13 martie (copilul implinest 2 ani pe 13 mai, tatal nu poate beneficia de CCC).
Va rog sa imi spuneti daca este corecta urmatoarea situatie
Eu nu vreau sa revin la locul de munca de unde am iesit in CCC. De astazi am CIM la o alta firma, dar fara sa cer incetarea CCC la firma unde am contractul suspendat.

E gresit daca las contractul activ la firma 2, iar pe 1 martie, cer la firma1 (cea de la care am iesit in CCC) activarea contractului, incetarea CCC, si imi depun demisia? Stiu ca se pot obtine venituri salariale in limita a de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei la nivel national.

Pot obtine stimulentul de insertie in baza CIM incheiat astazi cu firma2?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 21 Februarie 2017
Puteti avea c.i.m. suspendat , indemnizatie pentru CCC si venituri din alt c.i.m. cu conditia ca aceste venituri sa nu depaseasca de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit de lege.

Incepand cu 01.02.2017, indemnizatia pentru CCC are un cuantum minim de 1233 lei. Astfel, pe un an calendaristic puteti realiza venituri de maxim 3699 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca in timpul concediului de crestere copil Gynamunteanu Gynamunteanu Buna ziua, sunt in crestere copil si doresc sa ma angajez la o firma cu un alt tip de activitate decat cel anterior, pe o perioada determinata, fara a mi da ... (vezi toată discuția)
Se va mari si indemnizatia? Corina271 Corina271 Buna ziua! Daca de la 1 februarie se va mari salariul minim pe economie se va mari si indemnizatia de la 1.062,5 lei, adica va creste si indemnizatia sau nu ... (vezi toată discuția)
Indemnizația de crestere a copilului având pfa Andreea Mirela Andreea Mirela Buna, sunt angajata la o firma unde lucrez cu 8 ore si am si un PFA deschis in urma unui fond european. Menționez ca am venituri din PFA undeva la 4500lei pe ... (vezi toată discuția)