avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata daune morale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata daune morale

Buna ziua,

Se poate cere plata daunelor morale pentru mama si copil in cazul in care tatal cere efectuarea unui test de paternitate, iar in urma analizelor se dovedeste clar ca minorul este fiul acestuia?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2017
mara2017, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:20, 14 Februarie 2017
A cerut sau doar va ameninta su asta? ce a scris in cererea inaintata catre judecatorie ?
Nu puteti cere daune, adica nu ca nu puteti cere, dar nu cred sa vi se accepte cererea.
Puteti invoca prescriptia dreptului la actiune pt a tagadui paternitatea.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2017
gi-jane2, moderator
Unii oameni traiesc doar pentru conflicte si daca nu au parte de ele, le inventeaza :). Sunt de acord sa faca testul ADN pentru a elimina si acesta inventie. Nu mi se pare drept insa fata de copil, sa suporte toate inventiile tatalui, fara ca acesta sa nu "plateasca" pentru traumele produse.
O sa il cam coste cheltuielile de judecata, testul..
Conteaza ce va scrie in cerere pt a cere daune morale. ca sa cereti daune trebuie sa probabti ca v-a adus un prejudiciu de ordin moral.. daca scrie in cerere ca ati intretinut relatii cu alte persoane de ex.

Eu as cere respingerea cererii, nu sta toata lumea drepti ca are el chef de judecata. De ce sa va pierdeti timpul pe la iml cu copilul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test adn dany6969 dany6969 Doresc sa fac un test ADN al copilului meu care implineste 18 ani in noiembrie 2015. Daca mama copilului nu doreste sa faca testul cum procedez. In cazul in ... (vezi toată discuția)
Paternitate lili5 lili5 de curand am facut un test paternitate la iml timisoara si am primit rezultatul in instanta. Rezultatul a fost cel pe care il stiam eu , mama, insa tatal il ... (vezi toată discuția)
Soțul nu-mi acordă divorțul și se leagă de orice ca să mă șicaneze, inclusiv vrea să ceară test de paternitate pentru bebeluș. mă poate obliga instanța în acest sens? Nina Ioana Nina Ioana Buna ziua! Sunt casatorita dar despartita de sotul meu din luna februarie, mai exact de cand eram insarcinata in 7 luni, In prezent, bebelusul are 7 luni. ... (vezi toată discuția)