Aceasta taxa cum ii ziceti dvs., "venea" pe factura de electricitate. Cu multi ani inainte, am mers la sediul e-on, le-am spus despre ce este vorba, mi-au dat sa complez o cerere/declaratie pe proprie raspundere ca la sediul as. loc. nu avem radio-TV. In acest fel, incepand cu urmatoarea factura nu ni s-a mai pus carca aceasta taxa. Va spun ca acest lucru s-a petrecut cu multi ani inainte - nici nu-mi mai aduc aminte cand.
Asociatia de locatari s-a transformat in asociatie de proprietari, devenind persoana juridica, prin anul 2006. Pana in luna iulie 2016, nu ni s-au facturat taxele radio si tv, care de altfel au fost sistate incepand cu luna noiembrie, urmare demersurilor noastre catre ENEL.
Numai ca, aceasta, prin intermediul unei societati specializata in recuperare creante - COFACE, ne-a somat sa platim diferentele la facturile in cauza, reprezentand taxele amintite, intrucat, asociatia si-a achitat lunar c/v facturilor emise de ENEL, cu exceptia celor 2 taxe, considerate a fi cincluse la plata ilegal si abuziv. Intre timp, asociatia de proprietari isi continua demersurile impotriva actiunilor intreprinse de cele 2 societati, prin sesizarea ANRE si a altor organisme abilitate in domeniu.
De aceea, am solicitat precizarea tuturor actelor normative specifice, in vigoare la data prezenta, astfel incat actiunile noastre sa fie cat mai documentate.
Multumim.
Greseala dvs. a fost ca nu ati achitat factura in totalitate (inclusiv RTV), considerand din proprie initiativa ca acestea ar fi ....cu exceptia celor 2 taxe, considerate a fi cincluse la plata ilegal si abuziv.
In opinia mea, aceste taxe nu au fost nici ilegale si nici abuzive.
Apoi, asa cum s-a discutat, as. prop. avea posibilitatea sa mearga la ENEL si sa inlature aceste taxe, asa cum ziceti ca ati si procedat pana la urma.
Acum, nu stiu cum ati putea stinge conflictul. Mai bine ati achita tot ce vi se imputa si terminati discutia.
Sigur ca in 99% dintre as. prop., la sediu nu au RTV, asta-i clar. Ca cineva a inclus si as. prop. printre beneficiarii permanenti de RTV - este alta discutie.
Succes!