Vreau sa divortez.
Intrebarea mea este urmatoarea: Dupa ce se va finaliza divortul, pot lua inapoi cadourile pe care i le-am oferit sotiei pe timpul casatoriei si in ce fel ?
Parera mea este ca acele cadouri constand in produse eletrocasnice au devenit bunuri comune si deci vor fi supuse partatjului,insa bijuteriile la care faceti referire,sunt bunuri proprii,in concluzie nu vor fi supuse partajului,conform art. 31 C.fam (ref. la bunurile proprii ale sotilor).
Pai, daca eu i-am oferit verigheta, inele,cercei,lantisor, bratara, ma gandeam ca dupa divort as putea sa i le iau inapoi, asa ar fi normal si corect nu?
In practica judiciara s-a decis ca, bunurile de lux , cum sunt bijuteriile, fiind lucruri de valoare, sunt bunuri comune, chiar daca sunt folosite de catre un singur sot.
Partaj fara divort
dienuta
O situatie mai dificila, in care se afla niste cunostinte.
- Sotia, casnica, un fiu dintr-o casatorie anterioara ( crescut de actualul sot, care i-a cumparat ... (vezi toată discuția)
Partaj
probleme
Am un prieten divortat de 1 an de zile.Credeti ca mai are vreun drept sa deschida un proces de partaj impotriva sotiei pt impartirea de bunuri dobandite pe ... (vezi toată discuția)