avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ref.divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ref.divort

Vreau sa divortez.
Intrebarea mea este urmatoarea: Dupa ce se va finaliza divortul, pot lua inapoi cadourile pe care i le-am oferit sotiei pe timpul casatoriei si in ce fel ?
Cel mai recent răspuns: rarespopa , utilizator 21:29, 14 Septembrie 2009
BUNA ZIUA
ce intelegeti prin cadouri facute sotiei, adica fiti mai explicit ,daca va referiti la bunurile comune ,faceti partaj .
av d homeag
Ma refer la cadourile pe care i le-am facut de zile de nastere, sarbatori etc, constand in bijuterii si obiecte electrocasnice.
Parera mea este ca acele cadouri constand in produse eletrocasnice au devenit bunuri comune si deci vor fi supuse partatjului,insa bijuteriile la care faceti referire,sunt bunuri proprii,in concluzie nu vor fi supuse partajului,conform art. 31 C.fam (ref. la bunurile proprii ale sotilor).
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
luiza2008, utilizator
Pai, daca eu i-am oferit verigheta, inele,cercei,lantisor, bratara, ma gandeam ca dupa divort as putea sa i le iau inapoi, asa ar fi normal si corect nu?
In practica judiciara s-a decis ca, bunurile de lux , cum sunt bijuteriile, fiind lucruri de valoare, sunt bunuri comune, chiar daca sunt folosite de catre un singur sot.

Alte discuții în legătură

Partaj - stimulentele sunt recompense (bun propriu) sau venit ce conduce la cota majorata? GDumitru GDumitru Datele : Casatoria in 1990, divortul in 2013, partaj in 2014. In perioada casatoriei, in intervalul 1992-1995, unul dintre soti a fost angajatul Ministerului ... (vezi toată discuția)
Partaj fara divort dienuta dienuta O situatie mai dificila, in care se afla niste cunostinte. - Sotia, casnica, un fiu dintr-o casatorie anterioara ( crescut de actualul sot, care i-a cumparat ... (vezi toată discuția)
Partaj probleme probleme Am un prieten divortat de 1 an de zile.Credeti ca mai are vreun drept sa deschida un proces de partaj impotriva sotiei pt impartirea de bunuri dobandite pe ... (vezi toată discuția)