avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis Suspendat Germania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis Suspendat Germania

Buna ziua,am vrut astazi sa-mi schimb permisul de conducere,deoarece expira,am facut toate documentele si am mers la politie.,dupa ce am facut fotografia,doamna politista m-a informat ca nu poate elibera un permis nou,deoarece apar cu permis nevalabil,suspendat in Germania,fara sa-mi dea alte detalii.Stiu ca in anul 2010,in Germania,m-am sicanat cu un sofer neamt in trafic,el a chemat politia,a dat o declaratie si el a plecat.Pe mine m-a dus la politie,mi-a adus un translator,care mi-a spus ca am condus <<grosolan>>si am fost amendat cu 952 de euro,suma platita pe loc,dupa care mi-au dat drumul.Cum rezolv aceasta problema?Din 2010 pana in prezent ,permisul a fost la minesi am circulat normal,inclusiv in Germania.MultumescStie cineva ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:00, 17 Februarie 2017
In Germania ati avut dreptul de circulatie suspendat sau ati avut doar amenda?

Din primul mesaj se intelege ca ati primit amenda pe care ati platit-o pe loc dar nu v-a fost retinut permisul in vederea suspendarii.

Ordinul MAI nr. 123/2013 - conditiile de eliberare a permisului de conducere cu o noua valabilitate administrativa sau a duplicatului acestuia in cazul pierderii, furtului sau al deteriorarii permisului de conducere

Art. 7. -
(1) Eliberarea unui permis de conducere cu o noua valabilitate administrativa sau a unui duplicat [b]poate fi efectuata si in cazul retinerii permisului de conducere anterior pe teritoriul altui stat, daca nu s-a dispus suspendarea ori anularea dreptului de a conduce in conditiile art. 115 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare
(2) In situatia in care permisul de conducere a fost retinut in conditiile prevazute la art. 111 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, nu se pot depune cereri pentru eliberarea unui permis de conducere cu o noua valabilitate administrativa ori a unui duplicat, in conditiile prezentului ordin, cu exceptia cazurilor in care permisul de conducere a fost retinut ca urmare a deteriorarii ori expirarii perioadei de valabilitate.

www.avocatnet.ro/content/art...

Art. 115-OUG 195
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce sau anularea permisului de conducere se dispune de către poliţia rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi în cazul în care împotriva titularului acestuia s-a hotărât o astfel de măsură de către o autoritate străină competentă pentru o faptă săvârşită pe teritoriul altui stat, în condiţiile stabilite prin Convenţia europeană cu privire la efectele internaţionale ale interzicerii exercitării dreptului de a conduce un vehicul cu motor, adoptată la Bruxelles la 3 iunie 1976, ratificată de România prin Legea nr. 126/1997.
(2) Hotărârea asupra suspendării exercitării dreptului de a conduce un vehicul sau anulării permisului de conducere se comunică titularului de către poliţia rutieră care a dispus măsura.

1. Ati primit vreo instiintare din partea politiei rutiere cu privire la dispunerea masurii de suspendare a dreptului de a conduce?
Daca raspunsul este negativ politia rebuie sa va elibereze un nou permis.

2. In Germania v-a fost retinut permisul in vederea suspendarii?
Daca raspunsul este negativ politia rebuie sa va elibereze un nou permis.

3. Daca functionarul de la ghiseu nu clarifica temeiul legal al respingerii eliberarii unui nou permis faceti o petitie pe care o inregistrati la registratura SRPCIV si/sau intrati in audienta la comandant.

Buna seara,o sa va relatez ce s-a intamplat.In 2009 sau 2010,lucram pe un camion ,faceam curse Ro-GB. Pe un drum national un neamt tot cu camion nu ma lasa sa-l depasesc,accelera in momentul cand intram in depasirea lui,eu am fortat la-am depasit dupa mai multe incercari ,si am franat in fata lui de vreo 2-3 ori.La cativa km m-am trzit cu politia in fata si i-am urmat la politie.Neamtul a dat o declaratie si a plecat,pe mine ma retinut toata ziua , a adus un translator care mi -a spus ca trebuie sa platesc o suma de 952 E,pe care am platit-o atunci.Toate documentele mi au fost inapoiate.Nu stiu daca am primit ceva din Germania pentru ca nu am fost la domiciliu mult timp. Acum cand am fost sa preschimb permisul am fost instiintat ca se poate pana nu rezolv problemele din Germania,fara sa mi spuna ce probleme sunt,au spua ca nici ei nu stiu,dar apar in baza lor de date cu o problema.Pe tara nu am nici o suspendare,asta este tot ce stiu.
De la politia rutiera romana nu am primit nici o instiintare,in Germania nu mi s-a retinut permisul,si eu am facut curse regulate Ro -GB pana in 2015,fara sa am probleme.
comanina a scris:

,fara sa mi spuna ce probleme sunt,au spua ca nici ei nu stiu,dar apar in baza lor de date cu o problema..

Faceti petitia scrisa si o inregistrati la registratura.
Solicitati temeiul legal pentru care nu va este eliberat permisul cu o noua perioada de valabilitate.

Cand este de dat raspuns la o petitie scrisa nu pot sa raspunda "nu stim, e o problema, nu pricepem, rezolvati dvs problema ca noi nu suntem in stare, etc".

"Catre
SRPCIV X
Ministerul Afacerilor Interne petitii@mai.gov.ro

Subsemnatul, XY, domiciliat bla bla identificat cu CI seria nr, posesor al permisului de conducere seria nr , categ, CE, cu valabilitate pana la data de , va rog sa imi comunicati temeiul legal al refuzului eliberarii permisului cu o noua valabilitate administrativa in conditiile in care in ultimii 5 ani nu am avut dreptul de a conduce pe drumurile publice din Romania si strainatate.
Mentionez ca neeliberarea permisului de conducere cu o noua valabilitate administrativa imi restrange dreptul legal la munca fiind angajat in functia de conducator auto la firma de transport international SC AUTO SRL.

Cu stima,
XY
Data"

Multumesc foarte mult.Politista mi -a spus ca si in cazul in care am mers cu trenul in Germania ,si nu am avut bilet, primind amenda pentru acest lucru permisul in Romania nu se elbereaza pana nu se plateste,ceea ce nu este cazul meu.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat in germania Adrianpop762 Adrianpop762 Daca permisul a fost suspendat in Germania,suspendarea permisului este valabila si in Romania?multumesc! (vezi toată discuția)
Retinere permis strain ba.marinescu ba.marinescu Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o informatie in legatura cu retinerea permisului strain. Sunt roman cu domiciliul in Germania si posed permis de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc in franța și conduc aici cu permis românesc, ... Seb2388 Seb2388 Buna ziua, Locuiesc in Franța și conduc aici cu permis românesc, am fost oprit de către jandarmi pentru depășirea limitei de viteza cu +40(93km/h in ... (vezi toată discuția)