Lucrez la o firma aflata in insolventa de 10 luni, si am primit preaviz de disponibilizare de 2 saptamani (art. 65 punct 1 codul muncii).
Am urmatoarele intrebari:
1. Concedierea a fost individuala si nu colectiva, asa cum prevede noua lege al insolventei. Pana in prezent nu s-a facut nicio concediere colectiva, ci doar concedieri individuale (cate 2- 3 disponibilizati in fiecare luna). Este legal?
2. Nu mi s-a dat salariul pentru luna ianuarie (nici mie nici celuilalt coleg disponibilizat) desi ceilalti colegi care nu au primit preaviz au primit salariul astazi, cu ceva intarziere. Ce pot face ca sa-mi recuperez salariul?
3. La 28 februarie imi va expira preavizul si mi se va da sa semnez lichidarea. Ce sa fac in conditiile in care nu am primit salariile pe ianuarie si februarie.?
Lichidare
C P
Buna ziua,
Compania la care lucrez este in insolventa de noua luni, iar eu am primit preaviz (art. 65 punctul1.
Nu am primit salariul pe o luna in urma, ... (vezi toată discuția)
Salariu restant
TincaDoru
Am lucrat la o unitate care a intrat in faliment. Din luna aprilie 2015 lichidatorul judiciar a hotarat sa mentina in activitate o parte din salariati pe ... (vezi toată discuția)