avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere si recuperare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere si recuperare salariu

Buna seara,

Lucrez la o firma aflata in insolventa de 10 luni, si am primit preaviz de disponibilizare de 2 saptamani (art. 65 punct 1 codul muncii).
Am urmatoarele intrebari:

1. Concedierea a fost individuala si nu colectiva, asa cum prevede noua lege al insolventei. Pana in prezent nu s-a facut nicio concediere colectiva, ci doar concedieri individuale (cate 2- 3 disponibilizati in fiecare luna). Este legal?

2. Nu mi s-a dat salariul pentru luna ianuarie (nici mie nici celuilalt coleg disponibilizat) desi ceilalti colegi care nu au primit preaviz au primit salariul astazi, cu ceva intarziere. Ce pot face ca sa-mi recuperez salariul?

3. La 28 februarie imi va expira preavizul si mi se va da sa semnez lichidarea. Ce sa fac in conditiile in care nu am primit salariile pe ianuarie si februarie.?

Va multumesc foarte mult pentru raspuns!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:29, 15 Februarie 2017
Angajator in insolventa: Ce drepturi au angajatii si cum isi pot recupera ei salariile neachitate?

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare C P C P Buna ziua, Compania la care lucrez este in insolventa de noua luni, iar eu am primit preaviz (art. 65 punctul1. Nu am primit salariul pe o luna in urma, ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi banesti Andrei Mihai Andrei Mihai Firma la care lucram si-a inchis toate magazinele pe raza judetului,astfel ca din 7 februarie sunt in preaviz (incetarea contractului de munca din initiativa ... (vezi toată discuția)
Salariu restant TincaDoru TincaDoru Am lucrat la o unitate care a intrat in faliment. Din luna aprilie 2015 lichidatorul judiciar a hotarat sa mentina in activitate o parte din salariati pe ... (vezi toată discuția)