avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare destinatie fond de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare destinatie fond de reparatii

Buna ziua.
In asociatia noastra a fost adunata o suma ca fond de reparatii. Am dori sa folosim acea suma la plata datoriilor catre firma de salubritate pentru a nu fi executati, urmand sa recuperam suma de la proprietari in rate. Este legal? Se poate hotara intr-o adunare generala aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:49, 20 Februarie 2017
Nu se poate schimba destinatia fondului de reparatii ptr plata furnizorilor.
Despre ce suma este vorba si de ce nu au fost platite facturile ptr gunoi?
Mai exista datorii si la alti furnizori sau numai la salubritate?
Legal utilizarea fondurilor asociatiei de proprietari nu se poate schimba
Existenta unei executari silite reprezinta situatie speciala,in care asociatia de proprietari va fi obligata sa acopere debitul indiferent de sursa
Trebuie responsabil analizata situatia,in care exista o suma financiara in evidenta asociatiei care este executata silit,respectiv executorul va desfasura demersuri pentru recuperare debit
In cazul executarii silite,executorul judecatoresc va dispune retinerea oricaror sume in evidenta pentru acoperirea debitului,inclusiv sume inregistrate in fondurile asociatiei
Pentru situatie speciala -cu acordul adunarii generale se poate dispune pentru evitarea executarii silite sa fie achitat debitul,urmand ca valoarea fondului de reparatii sa fie reconstituit intr-un termen dispus de adunarea generala
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2017
ynocentta, utilizator
Va multumesc pentru lamuriri.
Factura de salubritate vine pentru 3 scari cu penalitati. Avem asociatie pe scara noastra si vrem sa ne separam si la salubritate de restul scarilor. Suma care ar trebui platita ar fi de aproximativ 350 lei pentru un apartament. Ar fi mai usor daca am plati la salubritate (pentru ca nu sunt deacord sa esaloneze plata) urmand sa adunam suma in urmatoarele 6-7 luni pentru a fi mai usor pentru cei cu venituri mici. La restul utilitatilor suntem separati si nu mai avem alte restante. Am avut probleme cu fosta administratoare cu care am avut un proces, a primit o pedeapsa cu executare si plata unei sume catre asociatie si furnizori. problema este ca nu prea este ce executa din cate am inteles.
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2017
Radu70, utilizator
Mai exista varianta sa negociati un angajament de plata cu acordul creditorului
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Radu70 a scris:
In asociatia noastra a fost adunata o suma ca fond de reparatii. Am dori sa folosim acea suma la plata datoriilor catre firma de salubritate pentru a nu fi executati, urmand sa recuperam suma de la proprietari in rate. Este legal? Se poate hotara intr-o adunare generala aceasta problema?

Atat timp cat aveti bani in contul bancar ori in casierie, indiferent de provenienta acestora, este firesc sa faceti plati catre furnizori si prestatori din acesti bani. Firma de salubritate primeste bani de la banca dumneavoastra ori din casieria dumneavoastra si nu din fondul de reparatii, fondul de rulment sau orice alt fond.
Nu trebuie nici o hotarare a adunarii generala ca sa va platiti furnizorii. Sunteti obligati sa platiti ceea ce consumati.
Asadar faceti plata din sumele pe care le aveti in trezoreria asociatiei (casa sau banca). Nu scadeti nimic din registrul fondului de reparatii si totul e in regula. Scadeti sumele achitate din banca sau casa si atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani în contul asociației de proprietari! ovis67 ovis67 Bună seara, fac parte dintr o Asociatie de Proprietari compusă din 2 scări a 19 apartamente, total 38. În contul asociației sunt vreo 25.000 lei ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am vrut sa imi platesc intretinerea dar nu a vrut ... CHIRIAC M. CHIRIAC M. Buna seara. Am vrut sa imi platesc intretinerea dar nu a vrut sa imi primeasca bani decat dupa ce platesc restantele la fondul de rulment si fondul de ... (vezi toată discuția)
Adunare generala de constituire asociatie de proprietari annabela annabela Buna ziua, dupa numeroasele probleme pe care le-am intampinat, am hotarat sa infiintam o asociatie de proprietari la nivel de scara, prin desprindere. Am ... (vezi toată discuția)