avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu anual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu anual

Buna ziua tuturor,
Am si eu o mica problema la societatea la care lucrez de 4 luni. In urma unei cereri de concediu pentru sarbatorile care se apropie mi s-a raspuns ca nu am dreptul la concediu intrucat nu am inca vechimea de un an in cadrul acestei companii si ca legea este cea care dicteaza aceasta regula. Cum poate fi adevarat asa ceva? Sa muncesti un an incontinuu fara dreptul la odihna? Prevede oare vreo lege asa ceva? Daca da tare as vrea sa stiu si eu care.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ioana_jur , utilizator 16:41, 8 Decembrie 2005
aveti dreptul la concediu de odihna, proportional cu timpul efectiv lucrat.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns,
As vrea sa stiu daca imi puteti spune si unde este prevazut acest lucru, in Codul Muncii sau in vreo alta lege etc... pentru a putea eventual sa le si demonstrez, poate ca nu sunt la curent cu ultimele schimbari in legislatia muncii.
Va multumsc din nou si va urez o zi buna.
raspunsul il gasesti in legea53/2003- Codul Muncii forma actualizata, in art. 139 si art. 140 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna perioada determinata andreea09 andreea09 Buna !Am si eu o intrebare :sunt angajata la o firma pe perioada determinata 1.09.08-31.08.09 in locul unei persoane care e in concediu de cresterere a ... (vezi toată discuția)
Au dreptate ? ContSters58087 ContSters58087 Din luna august 2008 am fost in concediu medical pina pe 31 dec 2008.De la 1 ian 2009 figurez ca pensionar de boala si cei de la firma unde am profesat au fost ... (vezi toată discuția)
Diminuare concediu de odihna proportional cu zilele nelucrate sorin_oprea sorin_oprea Am un coleg cu urmatoarea problema: in ultimii 2 ani a beneficiat de aprox. 10 luni de concediu medical (Oct2009-Iulie2010). Prin urmare la revenire avea pe ... (vezi toată discuția)