avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Masina accidentata si mecanic mincinos
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Masina accidentata si mecanic mincinos

Anul trecut in vara sora mea a avut accident rutier, a intrat cineva in ea, a fost anuntata politia si intr-un final, a discutat cu persoana care a intrat in ea si s-a ajuns la o rezolvare: sa ii repare masina.
A cautat un mecanic si acesta s-a angajat sa-i repare masina. Dupa mai bine de 6 luni masina este exact in stadiul in care se afla, iar mecanicul si-a luat banii de la persoana care a intrat in sora-mea, dar masina nu a reparat-o si minte cu nerusinare ca saptamana viitoare este gata si astfel de minciuni.
Nu putem face nimic, nu suntem in Romania.
Pe scurt: mecanicul si-a primit banii, nu a reparat masina si se afla intr-o stare mai urata decat a fost dusa la reparat.
Ce este de facut? Medierea? Cu siguranta sa repare masina ar costa mai mult decat a platit pentru ea. Nu stim ce sa facem, nu suntem in Romania, dar sora-mea vrea sa plece sa rezolve problema, doar nu si-a cumparat masina si sa-si bata joc un mecanic de ea. Exista martori care cunosc situatia si conversatii de pe Facebook, dar si dovada ca a fost platit de catre persoana care a provocat accidentul.
Ma gandesc ca medierea este o solutie, daca da, va rog sa imi spuneti mai multe informatii despre ceea ce putem face. Politia trebuie anuntata? Ma gandesc ca da, avand in vedere ca a mintit si nu a oferit ceea ce trebuia.
Nu e mecanic cu firma, este doar persoana fizica neautorizata cu atelier inchiriat.
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 06:44, 17 Februarie 2017
Nu a fost deschis dosar de dauna sau cel vinovat nu avea asigurare RCA valabila?
Politia a fost anuntata, a venit, a constatat accidentul si asta a fost. Sora-mea si persoana care a intrat in ea a fost de acord sa ii repare masina. Nu a fost deschis dosar de dauna.
Si atunci de ce va mai intrebati de ce masina este in aceeasi situatie ca in momentul accidentului?
Mecanicul ala stie foarte bine ca intra in puscarie daca repara o masina fara autorizatie de reparatie.
Trebuia incheiata constatare amiabila dar acum bineinteles ca este tardiv.
Nu se baga nimeni sa faca astfel de reparatii. Se poate considera ca masina a fost implicata in accident cu victime.
Politia nu a intocmit niciun proces verbal cand a fost chemata la accident? Ce au spus politistii, reparati masina cum puteti?
Politia a fost anuntata si a spus ca: daca nu exista victime nu are ce sa faca.
Mecanicul a inceput treaba, din discutiile de pe Messenger (Facebook), masina ar fi reparata inca de acum doua luni. Dar azi s-a aflat adevarul. Se mai poate face ceva, legal?
Persoana care a provocat accidentul și a distrus mașina surorii dvs. ar fi trebuit să se asigure că reparația mașinii chiar se efectueaza. A găsit un mecanic care nu îți face treaba. Prin urmare, medierea ar trebui să aibă loc cu această persoană, care, după cum s-a angajat, să depună toate eforturile pentru a repara paguba. O discuție la masa medierii cu această persoană ar putea fi benefică și închieerea unui acord de mediere l-ar putea responsabiliza mai mult pe autorul pagubei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu pagube materiale nim3n1 nim3n1 Salut! Am avut ceva probleme cu franele la masina si le-a reparat un prieten mecanic ... cand sa le faca proba s-a dus taras pe pietris si s-a oprit in coltul ... (vezi toată discuția)
Accident auto fara victime FLORIN.1 FLORIN.1 Buna seara! am si eu o rugaminte daca ma poate ajuta cineva in legatura cu un accident rutier... am lovit cu masina un parapet producand avarii ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime, dosar penal, deschidere dosar daune si reparatia masinii Emanuel Croitoru Emanuel Croitoru Buna ziua, am avut un accident cu masina din care au rezultat victime (vinovatul fiind dupa parerea mea tocmai victima, intrata pe constrasens cu motocicleta), ... (vezi toată discuția)