avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trebuie sa mai fac si o intampinare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trebuie sa mai fac si o intampinare?

Am facut cerere de chemare in judecata firmei la care am lucrat anterior,iar in citatia primita azi,scrie ca trebuie sa fac o intampinare cu 5 zile inainte de data procesului.E o greseala?Sau compania trebuie sa faca intampinare?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 22:11, 12 Septembrie 2009
Pentru Freelis
Te rog, vreau si eu o copie a unei citatii tipizate.Nu am auzit pana acum de asa ceva .
Poate sunt tipizate la antet nu la continut.
Multumesc!



ROMÂNIA
...........................
(denumirea instituţiei)
...........................
(sediul)

Dosar nr.:
Data:
CITAŢIA
emisă la data de …………….


Numele şi prenumele persoanei citate: ..................................................

Domiciliul sau reşedinţa persoanei citate: ..................................................

Statul: ..................................................……………………………………………..

Vă înştiinţăm că sunteţi invitat a vă prezenta la această instanţă, la data de ………………….., ora ……….., completul …………., în calitate de …………, în proces cu …………… pentru ……………….

Odată cu prezenta se comunică şi următoarele acte: …………………….

Până la termen, sunteţi obligat a depune taxă judiciară de timbru, în sumă de ………………….. lei, şi timbru judiciar, în sumă de ………… lei, sub sancţiunea anulării cererii.

Cel mai târziu cu 5 zile înainte de termenul stabilit pentru judecată, aveţi obligaţia de a depune întâmpinare, sub sancţiunea decăderii din dreptul de a mai propune probe şi de a mai invoca excepţii, în afara celor de ordine publică*).

Având în vedere că în proces sunt mai mulţi reclamanţi şi/sau pârâţi, sunteţi obligat ca, până la termenul stabilit pentru judecată sau odată cu întâmpinarea să indicaţi: a) un mandatar care să vă reprezinte şi să primească actele de procedură; b) adresa domiciliului sau, după caz, sediul acestuia; c) să depuneţi dovada mandatului**).

Potrivit dispoziţiilor art. 1141 alin. 4 din Codul de procedură civilă, până la termen aveţi posibilitatea să vă alegeţi domiciliul în România, cu indicarea persoanei însărcinate cu primirea actelor de procedură.

Potrivit legii române, neprezentarea în proces a părţilor legal citate nu împiedică judecarea cauzei.

În procesul civil, judecata se suspendă dacă nici una din părţi nu se înfăţişează – personal sau prin reprezentant – la strigarea pricinii, afară de cazul în care reclamantul sau pârâtul a cerut judecarea în lipsă.

PARAFA ªEFULUI INSTANŢEI SEMNÃTURA GREFIERULUI


*), **) – Se vor sublinia aceste menţiuni, acolo unde este cazul.
Multumesc! E un model de citatie dar nu cred ca este tipizat.Poate ca asa ar trebui sa arate toate citatiile.
Eu unul nu am vazut astfel de citatii.De la ce instanta provine?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces divort ContSters74221 ContSters74221 stimati juristi! va rog sa ma ajutati cu explicatii despre un proces de divort in care eu am calitatea de parat.relatez mai jos evolutia procesului: in ... (vezi toată discuția)
Cererea reconventionala adriana.chiritescu adriana.chiritescu Buna seara, Sunt chemata in instanta de angajator pentru daune-interese.Fiind sarbatorile nu am posibilitatea sa discut cu un avocat in amanunt dosarul si ... (vezi toată discuția)
Citare parat Martonze Martonze Buna seara, In procesul de incredintare minor, s-a admis cererea mamei, tatal biologic depunand cerere reconventionala pentru vizita minor in tara si in ... (vezi toată discuția)