avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Onorariul executorului in situatia vanzarii unui ...
Discuție deschisă în Executare silită

Onorariul executorului in situatia vanzarii unui imobil la licitatie

Buna ziua! Puteti sa mi spuneti ce procent are executorul judecatoresc la o vanzare de apartament de 26000 E si la al doilea termen a scazut cu 25% adica 20000E MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: radutacostel , utilizator 11:43, 19 Februarie 2017
Inainte de a incepe executarea silita ati primit somatie de la executor si anexat incuviintarea executarii .Acolo sunt aprobate si cheltuielile de executare si onorariul executorului . Onorariul executorului se calculeaza in functie de valoarea creantei (datoriei) nu de pretul vanzarii imobilului. Cititi art.39 din legea 188/2000
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2017
ContSters416386, utilizator
Multumesc de raspuns! Dar eu trebuie sa primesc o sulta din valoarea lui adica 13000 euro
E valabil chiar daca sunteti creditorul (cel care a initiat executarea silita).Diferenta e ca onorariul si cheltuielile de executare cad in sarcina debitorului (datornicului). Dvs veti primi cei 13000 euro + cheltuielile avansate .
Va multumesc foarte mult o dumimica linistita va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli executare silita VAYA VAYA In urma unei sentinte civile unde am cerut iesirea din indiviziune s-a stabilit ca eu sa platesc o sulta proprietarului minoritar. Imediat acesta a mers la ... (vezi toată discuția)
Abuzuri si erori frecvente in executari ! Roland Mindrila Roland Mindrila Se observa din practica cateva abuzuri si erori frecvente in dosarele de executare! Potrivit art. 371 indice7 alin. 2 Cod procedură civilă , cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Executare silita; onorariu executor giita giita Tatal meu are o somatie de executare silita in valoare de 13250 lei + 650 cheltuieli de judecata .Executorul percepe un comision de 10% dupa cate am citit eu ... (vezi toată discuția)