avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Periodicitate masuratori noxe, zgomot, iluminat, ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Periodicitate masuratori noxe, zgomot, iluminat, microclimat

Buna ziua.

Stie cineva actele normative in care se precizeaza periodicitatea determinarilor de noxe industriale, zgomot, iluminat si microclimat?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:05, 17 Februarie 2017
Determinarile de noxe se fac conform prevederilor din contractul colectiv de munca la locurile de munca/ posturile de lucru/ pe meserii. Periodicitatea mentionata in contractul colectiv de munca are in vedere materialul intocmit de angajator pentru identificarea si evaluarea riscurilor profesionale pe locuri de munca/ posturi de lucru/ meserii.
Periodicitatea are in vedere si momentul introducerii de noi tehnologii/ aparitia unor riscuri noi. Se are in vedere si momentul in care firma redepune documentatia pentru avizarea de catre Inspectia muncii a locurilor de munca care se incadreaza in grupe de munca.
Determinarile de noxe se nominalizeaza in planul de prevenire si protectie al firmei din domeniul ssm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii deosebite NicolaeManea NicolaeManea In situatia in care buletinele de determinări de noxe profesionale, eliberate de laboratoarele abilitate, se incadreaza in valorile-limită de expunere ... (vezi toată discuția)
Determinari noxe big_clauus big_clauus Cine solicita determinarile de noxe intr-o unitate, cine e obligat sa le solicite, cine le plateste? (vezi toată discuția)
Periodicitate determinare noxe si zgomot AndreiEliade AndreiEliade Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu prevederea legala in care se mentioneaza care este periodicitatea sau frecventa cu care se determina: - ... (vezi toată discuția)