avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata asig.de sanatate pt venit din chirie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata asig.de sanatate pt venit din chirie

Buna ziua!In perioada 2013-2014 am avut contract de inchiriere cu o persoana care avea si un job stabil(lucreaza la pompieri),I-am platit impozitul pe venitul din chirie,insa acum a venit de la anaf plata asig de sanatate+penalitati pt perioada respectiva(o suma destul de mare).Din cate stiu eu , atunci nu era obligatorie plata CASS pt persoanele carora li se oprea deja din salariu procent.Cei de la Anaf au spus sa merg la casa de asigurari (unde sa duc o adeverinta de salariat)si daca ei considera ca nu trebuia platit imi vor sterge datoria.Voiam sa stiu daca exista vreo lege, ceva, sa nu merg doar cu presupuneri la ei pt ca sigur nu ma vor baga in seama.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian Catalin Arhire , Evaluator 09:04, 18 Februarie 2017
Contributia de asigurari sociale de sanatate a fost obligatorie de la 1 ianuarie 2014 pentru veniturile obtinute din cedarea folosintei bunurilor indiferent daca persoana care realizeaza aceste venituri obtine si venituri din salarii sau asimilate salariilor ( OUG nr. 88/2013 de modificare a Codului fiscal ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie cass la venitul din inchiriere 2012florin2012 2012florin2012 In urma cu cativa ani ati facut un comentariu legat de oug 88/2013 in care precizati ca incepand cu 2014 veniturile din cedarea folosintei locuintei devin ... (vezi toată discuția)
Plata cass la venituri din chirii joinutu joinutu salut ,,am o nelamurire in legatura cu cu cass incepand cu 2014..pensionarii*(cei cu pensie mai mica sau cei cu pensie mai mare de 740) si salariatii platitori ... (vezi toată discuția)
Cass pentru venitul din chirii petrubart petrubart Daca platesc contributia Cass fiind salariat, mai trebuie sa platesc cass pentru spatiile inchiriate? Va multumesc! (vezi toată discuția)