avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Recuperare cheltuieli expertiza in caz de deces
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Recuperare cheltuieli expertiza in caz de deces

Unchiul meu, prin avocat, a introdus in instanta o actiune de recunoastere a grupei de munca. In ianuarie 2017 unchiul m-a rugat pe mine, in calitate de nepoata, sa ma intalnesc cu avocatul pentru a-i inmana banii pentru expertiza in acest caz, lucru pe care l-am facut. Din pacate, luna aceasta unchiul meu a decedat. Care este procedura de recuperare a banilor pentru expertiza, avand in vedere ca expertiza nu s-a efectuat(urmatorul termen de judecata este la sfarsirul lunii martie), dar chitanta de plata a expertizei a fost depusa la dosar. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 12:57, 18 Februarie 2017
Avocatul unchiului ce zice?
Daca expertiza nu a fost efectuata, avocatul unchiului trebuie sa ceara instantei sa declare prin incheiere de sedinta publica returnarea banilor .
La solicitarea avocatului pentru instanta de a da o hotarare de returnare a banilor platiti pentru expertiza se va anexa copie dupa certificatul de deces.
Returnarea banilor se poate face prin Biroul local pentru expertize tehnice judiciare de pe langa tribunal (in contul caruia, pe numele expertului trebuia depus onorariul provizoriu), in baza hotararii instantei de judecata. Onorariul va putea fi returnat mostenitorului legal al persoanei decedate.

In baza inceierii de seinta publica, Biroul local pentru expertize tehnice judiciare de pe langa tribunal o sa returneze banii celui care ia depus .
Daca la depunerea banilor pentru onorariul ati trecut numele unchiului, atunci trebuie sa se faca succesiunea dupa unchi, apoi mostenitorii legali vor incasa suma depusa .
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2017
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza fara obiectiv adema1980 adema1980 In fine, am fost numit expert intr-o cauza (faliment). dar in adresa instantei nu e precizat niciun obiectiv. Se face trimitere la o asa-zisa \"foaie ... (vezi toată discuția)
Anuntarea expertului judiciar VvalentinaA VvalentinaA Buna ziua, Am si eu o nelamurire in legatura cu cine trebuie sa anunte expertul judiciar. Mentionez ca procesul a fost amanat din cauza lipsei ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara - onorariu provizoriu pentru expert, in cazul ajutorului public judiciar in materie civila. marin 33 marin 33 in data de 16.02.2015 expertul topograf va fi prezent la locul disputei dintre mine si vecinul meu. Prin lege am dreptul la reducerea costului taxei ... (vezi toată discuția)