avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune

Buna seara!
Am intentionat sa cumpar de la cineva din Iasi un mouse cu suma de 100 lei. Intelegerea era ca el sa pune obiectul la microbuzul care pleca din Iasi la ora 4 si ajungea in Galati la ora 21. La ora 5 i-am virat banii intr-un cont la BRD. Atunci a fost ultima data cand l-am prins la telefon. Cu soferul am vorbit la 16:30, dupa ce plecase din Iasi. De atunci nu s-a mai raspuns la telefoane, nici el nici soferul microbuzului.
Am asteptat o ora in autogara dar nu a ajuns. Am numele, adresa, CNP, numarul de cont al lui, asta daca sunt reale. Exista posibilitati sa recuperez banii printr-o plangere la politie sau ca respectivul sa ia o amenda ?
Mai am 3 poze cu mouse-ul care au scris numele meu pe ele, si convorbiri pe messenger.
Cel mai recent răspuns: Max Creanga , Consilier juridic 15:16, 14 Septembrie 2009
Formulati plangere la parchet;sesizati cronologic aspectele , persoanele implicate cu datele de identificare,inclusiv numere telefon,cont bancar BRD,mesaje +convorbiri pe messenger.
Asteptati concluziile autoritatilor ,functie de care dispuneti varianta favorabila dvs.
"pedea psa este aceiasi si pentru faptas si pentru complice"-"Facientes et consentientes poena par"

Personal ,cred ca ar fi bine sa asteptati 24-48 de ore,poate s-a intamplat ceva,mai ales ca ati vorbit cu conducatorul auto.
Dupa aceea aveti posibilitatea sa formulati plangere la politie pentru inselaciune,urmand sa va dovediti plangerea cu acte si martori.Invederati in plangere toate cele petrecute cronologic si solicitati cercetarea celor vinovati sub aspectul infractiunii de inselaciune pre.de art.215 c.pen
ynocentta a scris:

Formulati plangere la parchet;sesizati cronologic aspectele , persoanele implicate cu datele de identificare,inclusiv numere telefon,cont bancar BRD,mesaje +convorbiri pe messenger.
Asteptati concluziile autoritatilor ,functie de care dispuneti varianta favorabila dvs.

Asta este si parerea mea. Cred ca sunteti victima unei inselaciuni des uzitate pe internet!
Sesizati organele in drept , respectiv Parchetul si Politia!B-)
Am sunat acum la firma microbuzului si mi s-a spus ca masina la care s-a pus pachetul nu mai circula de ceva vreme. Cel mai probabil acel " sofer " era un prieten de-al vanzatorului. Multumesc pentru raspunsuri.
simplu, daca aveati macar un inceput de inscris, ca sa convinga organele sa adreseze prin recomandata, intrebare referitoare la titlul sub care a incasat viramentul. fortuna vis, max2000

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am trimis unei femei cunoscută pe facebook niște bani să își ... Ion Ninel Voicu Ion Ninel Voicu Am trimis unei femei cunoscută pe Facebook niște bani să își plătească chiria, abonamentele de telefon, mâncarea fiindcă eu o iubesc.Am vizitato și ... (vezi toată discuția)
Teapa pe okazii.ro express24 express24 Am primit o teapa \"in stil mare\" pe okazii.ro . Am vorbit cu un baiat pentru a face schimb de telefoane . El sta intr-un oras iar eu in alt oras , asa ca am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de transport ContSters68209 ContSters68209 Buna ziua, Doresc sa va aduc in atentie (in speranta ca cineva ne poate ajuta cu sfaturi, proceduri, pasi de urmat, etc.) o intamplare recenta petrecuta in ... (vezi toată discuția)