Am o conventie civila si cand s-au facut actele nu am ajuns la timp sa o semnez si s-a gandit beneficiarul sa o semneze in locul meu (eu aveam rolul de prestator) . Dupa 5 luni am deschis proces beneficiarului pentru nerespectarea unor clauze as dori sa stiu daca pot sa ii deschid un proces si ca a semnat in locul meu si care ar fi consecintele pentru cel care a semnat in locul meu (beneficiarul).
Neavand aceste documente la dispozitie, nu va pot ajuta prea mult. Insa un lucru e clar: Daca acea fisa a postului nu este semnata de ambele parti sigur nu are nicio valoare. Daca este semnata, insa la dvs. este specificat "am luat la cunostinta" .. poate fi anulabila :)
1. Fisa postului se intocmeste numai pentru salariati (adica cu contract individual de munca - CIM). Daca vi s-a facut o astfel de fisa este nula.
2. In cazul conventiei civile de prestari servicii (CCPS) cele doua parti semnatare sunt egale una fata de alta, nu sunt in raport de subordonare.
3. Am impresia ca ati avut CIM iar angajatorul v-a convins sa faceti CCPS pentru ca el sa nu mai plateasca contributiile la stat. Daca e asa dvs. sunteti in pierdere pentru ca nu aveti stagiu de cotizare la Pensii (poate nici la Sanatate)!
4. CCPS nu intra sub incidenta Codului muncii ci a Codului civil, asa ca nu mai beneficiati de nici un fel de protectie sociala.
daca ati prestat servicii in conditiile respective, ati ratificat conventia. fiind vorba de raporturi comerciale - prestari servicii pe pfa, dovada intelegerii dintre parti se poate face prin orice mijloc de proba - inclusiv inscrisul numit "fisa postului".
Coventie civila
Nicu I.
Conventiile civile se mai pot incheia, in cadrul unei asociatii de propietari, in conditiile in care prin Legea 577/2003 (privind aprobarea Ordonantei de ... (vezi toată discuția)
Conventie civila
danaluas
Sunt interesat de subiectul privind angajarea cu conventie civila pe post de sofer.
Mai este posibil sa se faca astfel de angajari si in ce conditii? (vezi toată discuția)