avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pe cine chem in judecata?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pe cine chem in judecata?

Buna ziua,

De cel putin 9 ani, in asociatia de proprietari, nu se respecta nici legea 230, nici drepturile mele, de catre presedinti diversi care sunt manipulati de un administrator batran, barfitor si profitor. El instiga la nerespectarea legilor. Astfel, presedintii nu primesc nici un fel de corespondenta de la mine, refuza sa raspunda la contestatii lista intretinere, la orice, de fapt. Pur si simplu fac abuzuri mari de functie. Nimeni din bloc nu doreste sa fie presedinte si de aceea se abuzeaza la greu.
Acum, va rog, intrebarea mea este: sa chem in judecata se poate doar pe presedinte? Pentru ca nu mi se pare corect ca un bloc intreg sa plateasca pentru un abuziv care face ilegalitati.
El se ascunde sub poala asociatiei si avocatii vor fi platiti din banii tuturor ca sa il apere pe el. De fapt, pe acel administrator.
Primaria nu le face nimic, cum bine stiti ca oti fi incercat si dvs. cu primaria pentru unii clienti ai dvs.
Deci...? Asociatia sau se poate presedintele singur?
De asemenea, m-ar ajuta sa stiu cat este taxa de timbru judiciar pentru actiune Obligatia de a face. Orice solutie aplicata de dvs. si care a functionat este binevenita. Rog raspuns exclusiv de la un jurist.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Sever Simion , Consultant resurse umane 09:44, 20 Februarie 2017
Asociatia este reprezentata de presedinte,chemati i9n judecata asociatia rperezentata prin presedinte,taxa judiciara de timbru se calculeaza la valoarea pretentiilor conf.OUG nr.80/2013
Deci sub nici o forma nu poate fi el dat in judecata sa raspunda pentru faptele sale? Ca nu mi se pare ok sa platim cu totii pentru un om care nu vrea sa respecte nici o lege.
Multumesc, domnule avocat.
Impotriva presedintelui puteti formula plangere penala ptr.abuz in serviciu.
Da, domnule avocat insa in Romania plangerile penale sunt un fel de joaca, nu se iau in serios nici cand sunt cazuri serioase.
Nu stiu de ce...Adica banuiesc.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model actiune recuperare prejudiciu Justitiarul711 Justitiarul711 As avea nevoie de un model de actiune in instanta pentru recuperare prejudiciu. Am efectuat lucrari de reabilitare a blocului, fatada si acoperis, iar unii ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila bloc KOSOVO123 KOSOVO123 buna ziua ,am si eu o problema cu expertiza contabila ,la noi la bloc,din 2008 pina in 2011 cheltuielile sau platit in doua parti o parte de locatari a platit ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pt. reprezentare la sedinta - asociatie proprietari kronstadter kronstadter Administratorul asociatiei, intrucat este un personaj foarte cunoscut de catre toti locatarii blocului, a \\"adunat\\" 12 procuri de la diversi locatari pentru ... (vezi toată discuția)