avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recunoasterea invaliditatii civile italiene pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recunoasterea invaliditatii civile italiene pe teritoriul Romaniei

Buna ziua.
Ma numesc Violeta Oana Ghemulet , traiesc si lucrez in Italia , in localitatea Trieste ( Friuli-Venezia-Giulia) ; sunt cetatean roman si detin cetatenia italiana ( din 2001).
In urma unui accident stradal, am fost internata si operata in spitalul de stat din Mestre ( Venezia) in anul 2004; a fost aplicat un protocol chirurgic ortopedic gresit care a dus la pierderea articulatiei gleznei stangi .
Din anul 2008 detin un certificat de invaliditate civil de 36% , iar anul acesta ( 2017) voi prezenta cererea de agravare a starii de sanatate la Comisia de Invaliditate din orasul Trieste .
Intrebarea mea este urmatoarea: care sunt formalitatile si demersurile necesare pentru recunoasterea procentajului de invaliditate pe teritoriul Romaniei ?
P.S. in prima jumatate a lunii februarie 2017 am trimis un mail similar la Asociatia Invalizilor din Romania ( cu sediul pe Calea Victoriei) , dar nu am primit nici un raspuns ; singura mea speranta este disponibilitatea dvs.
Va multumesc anticipat.
Cu stima, Violeta Oana Ghemulet
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:14, 19 Februarie 2017
Am senzatia certa ca ma lovesc de un bloc MENTAL , profesionistilor din Romania le este greu sa inteleaga orice alt aspect care nu este legat de BANI , BENEFICII ECONOMICE.
Multumesc pentru adrese
Doamna, intelegeti gresit faptul ca vi se pun intrebari.
Nu este vorba de blocaj mental ci de a intelege motivatia dvs..
Acum am inteles, este o dorinta personala in calitate de cetatean roman.
De ce considerati ca persoanele cu dizabilitati din RO beneficiaza de mai putine drepturi fata de cei din UE?
Una din conditiile aderarii Romaniei la UE este cea privind aplicarea legislatiei europene in RO astfel ca cetatenii romani beneficiaza de aceleasi drepturi ca si restul de cetateni din UE.
Faptul ca Romania nu are suficiente resurse pentru a asigura drepturile la nivelul celorlalte tari este alta discutie.
Puteti mentiona cateva drepturi de care nu beneficiaza persoanele cu handicap romane fata de cele din Italia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere certificat de handicap din italia damocles damocles Intrucat beneficiez de o pensie de invaliditate in euro, neimpozabila (conform legislatiilor UE), datorata unui accident de munca provenit in Italia, Statul ... (vezi toată discuția)
Handicapul constatat legal in italia la o persoana cu dubla cetatenie este recunoscut in romania? aliz vasilescu aliz vasilescu As dori sa stiu cum poate fi recunoscut handicapul unei persoane cu dublă cetățenie, romana si italiană, stabilit de autoritățile italiene, beneficiind ... (vezi toată discuția)
Lnregistrarea casatoriei cu un cetatean italian si inregistrarea nasterii unui copil cetatean italian giulia27 giulia27 Buna ziua, Ma numesc Oana D. si locuiesc in Italia de 10 ani. M-am castorit in 2006 in Italia cu un cetatean italian si nu am inregistrat inca nasterea in ... (vezi toată discuția)