avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa

Buna ziua!
Am si eu o intrebare:Bunicii mei detin o casa(cu etaj,destul de mare cu o gradina de 1ha) si mai multe terenuri extravilane.ei au avut 2 fii dar doar unu mai e in viata (tatal meu) celalalt a murit cu cateva luni inainte sa se nasca fiul lui(si implicit varul meu) Casa a fost construita de bunicul si de tatal meu acum 28 de ani iar de atunci in ea locuieste familia tatalui meu si bunicii, varul meu locuind in alta localitate.Batranii mi.au promis casa si gradina dar nu au facut nici un contract sau testament iar acum avand in vedere ca bunicu e foarte bolnav nu pot moral sa il port dupa acte sau sa ii cer averea, dar totusi as vrea sa stiu in cazul mortii lui daca sunt sanse ca varul meu sa dobandeasca o parte din casa ,cum se va imparti la moartea bunicului meu? avand in vedere ca doar bunicii au actele casei,tatal meu nu.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:24, 20 Februarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Se va imparti la modul urmator:
Tatal dvs- 1/2, iar varul -1/2 (tatal lui fiind decedat inaintea bunicului, varul va urca il locul si gradul tatalui sau, culegand partea acestuia din mostenire).
Daca ati locuit si investit in acea casa, era bine daca va puneati aceasta problema, cat bunicul era sanatos.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters370039 ContSters370039 Am o prietena careia i-a decedat sotul acum un an iar acum cateva luni a decedat si mama cestuia care detinea un apartament . Prietena mea si fiul ei vor sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune Hodora Hodora Avem o casa si 250 m teren . Tata a decedat.Mama traieste. Noi sintem 6 frati Vrem sa dezbatem mostenirea. Dezbaterea mostenirii dupa tatal decedat se face pe ... (vezi toată discuția)
Cum va fi impartita casa dupa decesul unuia dintre soti? catinica catinica Suntem la a doua castorie(suntem impreuna din 2004 si ne-am casatorit in 2009).Am construit o casa pe un teren cumparat .Casa nu are act de proprietate,ci doar ... (vezi toată discuția)