Va rog sa ma ajutati. Nu stiu cum sa procedez. In aprilie 2016 am trimis la CEDO un formular completat ca reprezentant (procura) al sotului meu arestat. Am primit in august o instiintare in care mi se comunica ca
toate punctele atinse de mine legate de conditiile din penitenciar au fost agreate si ca dosarul a fost trimis Guvernului Romaniei.Termenul limita la care eu puteam sa mai depun inscrisuri a fost 5 ian 2017. Discutand cu diverse persoane cu aceeasi problema mi s-a spus ca trebuia sa precizez ca cer daune morale, ceea ce eu nu am facut pentru ca in formular nu era rubrica pentru daune si am crezut ca in momentul in care curtea constata violarea unui articol face sigura repararea morala
pecuniara. Spuneti-mi va rog, daca era necesara precizarea daunelor si daca da, ce pot sa mai fac acum. Multumesc.
.CEDO a trimis adresa Guvernului Romaniei care are obligatia sa trimita raspuns inapoi la CEDO. care la randul ei va trimite si dvs raspunsul Guvernului.Inteleg ca nu ati ajuns la faza aceasta, mai trebuie sa asteptati.. ( Am inteles ca e stabilit 8 euro/zi ca daune.)
Proces cedo
Andre33
Am ajuns in faza doua cu procesul de la CEDO, unde pot sa ajung la un acord cu statul roman binenteles daca cadem de acord pe suma. Am primit un formular unde ... (vezi toată discuția)