avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Oferta reala este diferita de cea negociata. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Oferta reala este diferita de cea negociata. Incalcarea confidentialitati salariului.

Buna ziua,
Recent mi-am schimbat locul de munca si ma confrunt o stituatie pe care nu stiu exact cum sa o abordez incat sa fie solutionata.
Angajatorul nou m-a contactat pentru a-mi oferii un post similar comparativ cu vechil loc de munca. Eram directorul de cazare in cadrul unui hotel si mi-a fost propusa aceasi pozitie la un alt hotel "de brand" si cu un salariu mai motivant.
Dupa incheierea negocierilor am primit o oferta "initiala" si am cazut de acord cu data inceperi activitatii urmand ca a 2-a zi sa imi depun demisia la vechiul loc. Zis-si facut. Dupa aproximativ 2 saptamani sunt contactat de noul angajator si sunt rugat sa mai trec la o discutie cu cineva din organizatie care vrea sa ma cunoasca. Ma intalnesc cu acest domn care se prezinta doar cu numele, fara functie si duscutam despre procesul de instalare in pozitia negociata. Imi este adus la cunostinta ca pentru o perioada o sa imi fie alocata o alta pozitie, inferioara, sef recepti, pentru a imi face o idee clara despre modul in care se desfasoara activitatea.Accept acesta propunere intelegand procesul de integrare dorit. Dupa inca o saptamna sunt contactat telefonic de persoana cu care am avut ultima intalnire care tine sa imi transmita ca oferta salariala v-a suferii o mic modificare pe perioada de acomodare insa nu primesc detalii clare. Imediat dupa contactez departamentul de HR pentru a discuta exact despre ce inseamna acesta modificare, solicita oferta FINALA in scris. Primesc prin e-mail oferta finala care era cu aprox 5% mai mica decat cea initiala fara sa pre am de ales, demisia imi era depusa eram la mai mult de jumatatea preavizului. Cu cateva zile inainte de inceperea activitati ma prezint pt. semnarea CM si totul este ok. In prima sapta de munca in timp ce eram la un curs de formare primesc o vizita de la HR care ma roaga sa resemnez contractul ca au gresit ceva in el. Cu incredere semnez fara sa verific in detalii. In contract se modificase suma salariului cu inca aprox 5% in jos. In total de la oferta initiala am scazut cu 400RON. Este legal si normal sa se faca asa ceva? la primul salariu am observat abia diferenta si am incercat sa discut cu HR si directorul de unitate care ma tot amana. Au desemnat pe cineva sa poarte o discutie cu mine ei neavad argumente sa se justifice. Acesta persoana pe care o cunosc din intalnirea mai sus mentionata este un consultant extern, nu inteleg de ce si cum sa discut cu el oferta mea salariala. Asta nu implica automat incalcarea confidentialitatii salariului?, mai ales ca persoana nu este un angajat al firmei, este un colaborator. Ore cum ar trebuii sa procedez in acesta situatie?

Alte discuții în legătură

Mutarea de pe o functie pe alta fara acordul salariatului bebitza77 bebitza77 va rog sa ma ajutati cu o opinie in ceea ce priveste transferul de pe o pozitie pe alta fara acordul angajatului. mentionez ca lucrez intr-o multinationala ... (vezi toată discuția)
Preturi false la produse lorelena1306 lorelena1306 Am cumparat rulouri exterioare din aluminiu 2 buc. Inainte de a veni un angajat la masuratori in casa, m-am informat prin e-mail la firma in cauza si am primit ... (vezi toată discuția)
Situatie discriminatoare 3VIAL 3VIAL Buna ziua, Intampin urmatoarea situatie la actualul loc de munca si as dori sa stiu daca m-ati putea ajuta cu un raspuns si eventual un sfat in ceea ce ... (vezi toată discuția)