avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul sotiei la mostenirea sotului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul sotiei la mostenirea sotului

Cum poate sotul meu sa mă treacă si pe mine la mostenirea primită să am si eu drept egal cu el,muncind amândoi la această casă pe care el a primit o ?
Cel mai recent răspuns: Qwhdvdhshsh , utilizator 14:19, 20 Februarie 2017
Munca sotilor, contributia la acel bun se imparte la ambii. Daca el a primit o mostenire, v-o poate dona in cota pe care o doreste. Totusi, trebuie analizat cu grija ce scenariu se poate intampla, caci donatia depinde de viitor, de ce mostenitori mai are/va mai avea, de divort etc., asa incat trebuie sa fiti ambii informati.
Mostenitor doar el, ceilalți au renuntat ptr el noi fiind cei care am avut grijă de bunica si tot noi am construit casa avînd 2 copii împreună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie catre copil din afara casatoriei pompagiu pompagiu Ce valabilitate juridica ar avea un act de donatie catre un copil din afara casatoriei,din partea tatalui aflat in proces de separare cu mama,aceasta din urma ... (vezi toată discuția)
Donatie cojanioana cojanioana buna ziua, as avea cateva intrebari referitoare la o donatie pe care are trebui sa o primim de la soacra mea. Soacra mea are un imobil dobadit prin ... (vezi toată discuția)
Succesiune si mostenire? nicole852107 nicole852107 buna ziua,bunicul meu a decedat in 1985,nu s-a facut succesiune dupa averea lui.in 1995 decedeaza tatal meu,si in 1996 bunica,iar acum vreau sa dezbat ... (vezi toată discuția)