as dori sa stiu daca pot angaja un avocat pentru a ma reprezenta la un proces de instituire tutela pentru tatal meu. Doresc sa devin tutore dar nu cunosc nici un avocat si nici cat ma costa. Daca puteti sa imi recomandati pe cineva .
Tatal meu are domiciliul in sectorul 2 dar de 2 ani de zile este internat la un camin in sectorul 1. Nu stiu unde anume se poate deschide procesul , cat ma costa, si cat dureaza.
Vă multumesc
Daca persoana bolnava inca mai are momente de luciditate se poate institui curatela astfel incat o persoana sa fie desemnata pentru a avea grija de bunurile si interesele persoanei bolnave. Daca nu mai exista momente de luciditate, va trebui ca dvs. sa formulati o cerere de chemare in judecata de punere sub interdictie a majorului bolnav. Veti face cererea dvs in calitate de reclamant impotriva majorului bolnav, in calitate de parat. Veti atasa toate actele de stare civila si cele doveditoare ale starii de sanatate. Cererea se inainteaza judecatoriei de pe raza de domiciliu a celui ce urmeaua a fi pus sub interdictie. Instanta va numi un curator pe parcusul procesului, altul decat dvs.Puteti indica dvs o persoana. Cererea se va judeca cu participarea procurorului.Se va face o expertiza IML si instanta va decide punerea sub interdictie.
av. Ileana Alina Schwarz