avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procedura studiere dosar de la procuratura
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procedura studiere dosar de la procuratura

Buna ziua,

Care este procedura prin care poate fi studiat un dosar, de catre partea vatamata, dosar care se afla la parchet ?
Se face vre-o cerere, programare sau pur si simplu se merge la parchet si se cere dosarul spre a fi studiat ?

Multumesc frumos pentru informatii!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:35, 17 Septembrie 2009
Gabriela Pintea a scris:

ynocentta a scris:

(...) si urmatorii,tacit desfasoara activitati subternare de refuz de cercetare la limita legii .
Asa incat principiul celeritatii si al impartialitati ramane si este perfect valabil in codex si tratatele de specialitate.

In care tratate "este" ele? Domnul profesor Ion Neagu, al carui Tratat de drept procesual penal il am in fata (Editura Global Lex, Bucuresti, 2006, vol. I, p. 70-106), discuta despre 13 principii fundamentale, printre care se regaseste doar operativitatea.

Dar, desigur, nu sunt eu la curent, in 3 ani s-au schimbat multe! Mai ales in privinta principiilor fundamentale!

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Eu uzez de anumite aspecte de foarte multi ani si va spun din experienta ca nu numai in tratate se intampla asa.
Si in practica dar sigur ca eu vorbesc de Bucuresti.

Nu am exemple practice din provincie dar nu vad niciun motiv ca situatia sa fie alta.

Nu este un alt stat.

Si chiar daca ar fi un alt stat daca e vorba de CEDO si este parte la Conventia Europeana trebuie sa o respecte.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezentarea materialului de urmarire penala - partii vatamate xuser xuser Avand in vedere ca invinuitul are urmatoarele drepturi [quot] Prezentarea materialului Art. 250. - Dupa punerea in miscare a actiunii penale, daca au ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi vad dosarul aflat la parchet? in temeiul carui articol? jon53 jon53 Ca parte vatamata intr-un dosar penal sunt nemultumut de ordonanta prin care procurorul a dat scoaterea de sub urmarirea penala a faptuitorului. Intrucat ... (vezi toată discuția)
Este sau nu secret dosarul in faza de urmarire penala ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI A obtinut cineva castig de cauza prin hotarare judecatoreasca in ipoteza in care procurorul refuza sa raspunda la o cerere de studiere a dosarului penal cand ... (vezi toată discuția)