Eu si sotul meu am facut o casa in urma cu 22 ani in curtea bunicii lui.La acea vreme nu aveam nici un act,noi am îngrijit si am inmormintato.Anul acesta am inceput actele ptr casă si ceva pământ.La succesiune bunica avînd copii aceștia au fost de acord renunțînd ptr sotul meu ,primind certificat de mostenitor,automat numele meu nu este pe certificat doar sotul meu cu cotă 1/1.Eu sînt foarte nelamurita:1 eu aș fi putut fi trecută pe act? 2 cum ma poate trece si pe mine să am si eu drept la casa mai ales că e munca noastră avînd si 2 copii?Din ceea ce eu am găsit în curtea aia ani in urmă nu mai există nimic doar ce am facut noi amîndoi muncind.Vă rog frumos cine stie sa mi răspundeți si mie sunt fffff. nelămurită viața este înșelătoare.
Nu sunt din domeniu, dar consider ca in cazul unui divort se va tine cont ca sunteti casatoriti de atatea ani si dvs ati participat la constructia acelei case. Ar fi bine sa aveti si inscrisuri si martori in acest sens. Poate un profesionist sa va lamureasca mai bine decat mine.
1. Nu. Bunurile dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii. Dvs nu aveti nici o calitate fata de defuncta.
2. Ramane la aprecierea sotului dvs. Nu are nicio importanta ca sunteti casatoriti de 30 de ani sau de un an. Frumos si etic era sa fi discutat cu bunica si sa va fi facut amandurora acte din timpul vietii.