Buna ziua.
Am lucrat la o firma de paza timp de aproape 2 luni, respectiv luna iunie si iulie.Astazi suntem in data de 11 septembrie si inca nu am primit salarul de pe luna iulie( care trebuia luat in data de 20 august).Angajatii sunt amanati in fiecare saptamana si acestia continua sa lucreze fara a fi platiti.Mentionez ca s-au mai incalcat si unele drepturi specificate in codul muncii, privind durata programului de munca si zilele de odihna(de exemplu, in luna iunie am avut 3 zile libere).
Atat timp cat am semnat un contract de munca, care nu a fost respectat, as dori sa fie luate unele masuri inpotriva angajatorului.Se poate actiona in istanta?Sau trebuie sa merg la ITM?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Pentru orele suplimentare nu se pot primi daune morale ci doar dobanda legala, aplicata la cuantumul drepturilor salariale ( salriu+sporuri). Daunele morale se aplica doar in cazul in care ati fost jignita, calomniata de sefi, in conditiile codului civil.
Judecata
marianmarian
la inaintarea an instanta a unui comflict de munca ,care nu sa putut evita din cauza patronatului se ia an calcul CIM, sau CCM an cazul an care CCM a fost ... (vezi toată discuția)